INFORÁDIÓ
2021. május 12. szerda
Pongrác

minority safepack

2021.04.28. 17:55

Megszavazták a 25 év alattiak szja-mentességét

A parlament szavazásai során határozatban állt ki a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezés, és azon keresztül a külhoni magyar közösségek, illetve az őshonos nemzeti kisebbségek mellett. Megszavazták a rokkantsági nyugdíj átalakítása miatt károsultak számára nyújtandó kompenzáció vitatott szabályozását is.
2021.03.24. 21:16

A bíróságra mentek a Minority SafePack kezdeményezői

Az Európai Unió Bíróságán indított eljárást a Minority SafePack (MSPI) kezdeményező bizottsága az Európai Bizottság (EB) elutasító döntése ellen - tudatta szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
2020.10.18. 14:30

Minority SafePack: „Így leszünk együtt gazdagabbak és erősebbek”

Az RMDSZ elnöke szerint nem irányul senki ellen az őshonos kisebbségek védelmét szolgáló kezdeményezésük. Kelemen Hunor az Európai Parlament ülésére jelentkezett be videókapcsolaton keresztül. Bocskor Andrea kárpátaljai politikus pedig azt szeretné elérni, hogy az unión kívül élő kisebbségekre is terjedjenek ki a majdani szabályok.
2018.07.31. 21:50

Több mint 1 millió hitelesített támogató aláírást kapott a Minority SafePack

Összesen 11 országból 1 millió 128 385 aláírás gyűlt össze a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés támogatására, miután az érintett tagországok hatóságai hitelesítették az aláírásokat. Porcsalmi Bálint, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke a következő lépésekről is beszélt.
2018.03.24. 13:55

Még 50 ezer aláírás hiányzik az egymillióhoz

Európa szegényebb lesz, ha egyetlen kisebbség is elvész - hangsúlyozta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton Gárdonyban, ahol a hazai nemzetiségek képviselőivel közösen aláírta a Minority SafePack - Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés támogató ívét.
2018.03.14. 19:34

Meglehetnek az aláírások a nemzeti kisebbségvédelmi rendszerhez

A következő hetekben meg kell még nyomni az aláírásgyűjtést, de ha a jelenlegi ütemben folytatódik, várhatóan meglesz a nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezéshez szükséges 1 millió aláírás – mondta az InfoRádiónak az Országgyűlés Külügyi bizottságának fideszes elnöke a Minority Safepack elnevezésű javaslatról.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018