eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vona Gábor szerint börtön is lehet a vége

A Jobbik önként nem fogja kifizetni az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott 331 millió forintos bírságot - közölte Vona Gábor pártelnök az elnökség keddi ülésének döntését egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: az ÁSZ-nak 15 napja van, hogy visszatérjen a törvényesség talajára, amit maga hagyott el, és megszüntesse az "ezer sebből vérző, alkotmányellenes eljárást". Ha nem így történik, akkor kimondható, hogy megvalósult Magyarországon a diktatúra - fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy továbbra is folytatják a pénzgyűjtést, céljuk, hogy el tudjanak indulni a parlamenti választásokon. Azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy az eljárás végén a Jobbik vezetőit börtönbe zárják. Ezt arra alapozta, hogy pártelnökként felel a párt gazdálkodásáért, majd a választás tétjeként jelölte meg, vagy ő, vagy Orbán Viktor kerül börtönbe.

Kérdésre azt is elmondta, hogy az első negyedéves állami támogatás - mintegy 111 millió forint - már megérkezett a párt számlájára, a gyűjtésből pedig eddig 54,5 millió forint folyt be. Tudomása szerint egy esetleges behajtás az állami kampánytámogatást nem érintené.

Vona Gábor arról is beszámolt, hogy elsősorban nemzetközi jogi fórumokon keresnek jogorvoslati lehetőséget, de a hazai lehetőségeket is vizsgálják.

Egy másik kérdésre azt is elmondta: abban nem gondolkodnak, hogy új pártot alapítsanak, szerinte a következő három hónapban azt nem lehetne végigvinni.

Az Állami Számvevőszék hétfőn fordult felhívással a Jobbik elnökéhez, hogy a párt tizenöt napon belül fizesse be a központi költségvetésbe a számvevőszék vizsgálata alapján tiltott vagyoni hozzájárulásként elfogadott, 331 millió 660 ezer forintot.

Több ellenzéki pártot is vizsgált és bírságolt az ÁSZ. Közleményük szerint a DK 8,2 millió, az MLP pedig 6,1 millió forint tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el, amelyet 15 napon belül be kell fizetnie a központi költségvetésnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×