eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vadállatokat is lehet simogatni Budakeszin

Vadállatokat is lehet simogatni Budakeszin

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek. Legutóbb tanösvényt hoztak létre, amely a vadász- és az erdészszakmát mutatja be a közönségnek.

A fejlesztések célja, hogy interaktív módon ismertessék meg a gyermekekkel az erdész- és a vadászszakmát - mondta a Magyar Időknek a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Az új vadászati tanösvény hat állomásból áll, az egyes pontokon az érdeklődők a vadászat kezdetét jelző kürt hangját is meghallgathatják, és a vadászkutyákról is vannak ismeretterjesztő anyagok.

Nagyon fontosnak tartják, hogy a legkisebbek is maradandó élményekkel térjenek haza. Ezt szolgálja többek között az állatsimogató is, ahol muflonokkal és dámszarvasokkal ismerkedhetnek meg a családok, továbbá két játszótér is található a park területén.

Az újítások nemcsak a szórakozást szolgálják, hanem a tanulást is. A játszóterek kialakítása az erdei élet tematikáját követi, megtalálható ott fűrész alakú mérleghinta, illetve vannak tölgymakk formájú faházak is. – A jövőben további változások várhatók a vadaspark életében, egyebek mellett szeretnénk bővíteni a területet, hogy a hely még otthonosabb legyen az állatoknak – fogalmazott Szabó Péter.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×