eur:
389.15
usd:
363.41
bux:
68076.78
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Molnár Gyula: az MSZP meg fog állapodni politikai partnereivel

Az MSZP meg akar és meg is fog állapodni politikai partnereivel a jövő évi parlamenti választásra - mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy Budapesten tartott konferencián szombaton.

Az ellenzéki párt vezetője, az "Európa, a nők esélye, 25 év" című, az Európai Szocialisták Pártja (PES) és a 25 éves fennállását ünneplő MSZP nőtagozatának közös rendezvényén úgy fogalmazott, mire az "ünnepi díszek felkerülnek a fára", elő is készítik a megállapodást.

Molnár Gyula az addigi időszakra ugyanakkor azt üzente - név szerint nem említett - partnereiknek, hogy "ne simliskedjenek, ne ügyeskedjenek", és ne használják ki, hogy pártja ennyire nyitott a megállapodásra.

Kiemelte, a győzelemhez nem elég a "meglévők intelligens újraosztása", az együttműködés akkor ér valamit, ha képesek megállapodni közös jelöltekben és egy közös kihívóban.

A feladat új szavazók szerzése, egyértelmű többség megszerzése - közölte Molnár Gyula, aki - Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentésére reagálva - aláhúzta, nem ellenzék-, hanem kormányváltásra készülnek.

A szocialisták vezetője szólt arról is, hogy ebben a feladatban számítanak az MSZP nőtagozatának segítségére is. "Csináljuk azt, amiben a legjobbak vagyunk!" - mondta Molnár Gyula, aki szerint az MSZP akkor is képes elérni a céljait, ha már mindenki azt hiszi, elfogyott körülöttük a levegő. "Nélkülünk nincs kormányváltás!" - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×