eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Újabb részletek a nigériai magyar túsz kiszabadításáról

Újabb részletek a nigériai magyar túsz kiszabadításáról

A körülményekhez képest jó egészségnek örvend és már a családjával van az a magyar férfi, akit október 21-én raboltak el nigériai kalózok, és most szabadult ki – hangzott el az M1 csatorna vasárnap délutáni műsorában.

A Terrorelhárítási Központ szombati tájékoztatása szerint kiszabadult és a szervezet munkatársainak kíséretében Budapestre érkezett az a magyar állampolgár, akit október 21-én raboltak el nigériai kalózok. Hajdu János, a TEK főigazgatója az M1 műsorában azt mondta, a férfit nehéz körülmények között tartották fogva, a túszejtőket még keresik.

A főigazgató beszámolt arról is, hogy a férfi azt mondta, a túszejtők nem bántották, „de nem volt egy úttörőtábor”. Hajdu János hozzátette: a magyar férfi jól felkészült, mentálisan is „rendben lévő” ember.

A műsorban felidézték, hogy a férfi azon a német konténerszállító hajón dolgozott, amely Egyenlítői-Guinea fővárosából, Malabóból indult, végcélja pedig a Libériai Monrovia lett volna. A hajó a tervek szerint a nigériai Onnéban kikötött volna, de még a tengeren motorcsónakos fegyveresek megtámadták.

Rövid tűzpárbaj után a 18 fős legénységből a magyar férfin kívül egy ukrán és négy Fülöp-szigeteki férfit ejtettek túszul.

Még nincs vége

Hajdu János közölte: az ügy nem zárult le a magyar férfi kiszabadításával és hazahozatalával, a német szolgálatokkal együtt tovább nyomoznak, és keresik a túszejtőket.

A Nemzetközi Tengerészeti Hivatal adatai szerint az idén szeptemberig elrabolt 49 tengerészből 39-et ebben a térségben ejtettek túszul fegyveresek.

Szombaton közleményben közölte a TEK, hogy kiszabadult, és szombaton TEK munkatársainak kíséretében Budapestre érkezett az október 21-én elrabolt magyar férfi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×