eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Újabb, nagy kedvezményt kaphatnak a hazai futballklubok

Újabb, nagy kedvezményt kaphatnak a hazai futballklubok

Egy fideszes képviselői indítvány jelentősen csökkentené a sportegyesületeket terhelő adókat.

Tiba István balmazújvárosi fideszes képviselő, aki egyébként a helyi NB I-es futballklub elnöke is, "A sportvállalkozásokat érintő egyes adózási tárgyú törvények módosításáról" szóló törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentben - vette észre az mfor.hu. A képviselő azt javasolja, hogy az iparűzési adó alapjába ne számítson bele a sporttevékenységből származó bevétel. Vagyis a belépőjegyek, bérletek eladásából, a reklám-közzétételére irányuló szolgáltatásból, a játékjog használati jogának ideiglenes vagy végleges átadásából, a szponzori pénzekből, a tv-s közvetítési díjakból és a sportlétesítmény hasznosításból származó bevétel nem képezné a helyi iparűzési adó alapját.

Emellett a hivatásos sportolók bére után eltörölné a vállalkozások által fizetendő százalékos mértékű ekho-fizetési kötelezettséget. Az egyébként is kedvező adózási forma így a kluboknak még előnyösebb lenne, ráadásul az eddigi 125 millió forint helyett a jövőben 250 millió forintos jövedelemig választhatják már a sportolók ezt az adózási formát.

Tiba István javaslata szerint ez a módosítás már a 2017. szeptember 1-jét követően kifizetett jövedelmek is érvényes lenne. 

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×