INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

vádemelés

felgyújt

fővárosi főügyészség

Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

InfoRádió

A bűncselekmény elkövetésével vádolt 36 éves férfi tavaly decemberben egy VIII. kerületi társasház lépcsőházában felgyújtotta ismerősét, aki olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. Vádat emeltek ellene.

A vádirat szerint a vádlott 2016. december 18-án az éjszakai órákban együtt italozott ismerősével, a sértettel. Eközben ismeretlen okból szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a vádlott legalább kétszer fejen ütötte a másik férfit.

Ezt követően a vádlott VIII. kerületi lakásához mentek, ahol a lépcsőházban ismét összevitatkoztak. A vádlott ekkor egy pontosan nem azonosítható anyaggal leöntötte a sértettet, majd egy öngyújtóval meggyújtotta a ruháját. A sértett nem tudta magát eloltani, a tüzet a társasház egyik lakója észlelte, aki a férfi segítségére sietett. A nő a sértett égő ruházatát többször lelocsolta egy vödörben hozott vízzel, míg végül sikerült eloltania a tüzet. Ezután értesítette a rendőröket és a mentőket.

Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

Mindeközben a vádlott - miután ráöntötte a sértettre a nála lévő maradék bort - távozott a helyszínről, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták.

A sértett olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy még a kórházba szállítása napján életét vesztette. Az égési sérülések elszenvedése közben a férfi végig tudatánál volt, ami igen intenzív fájdalommal járt, a kiérkező mentőorvos a fájdalomcsillapítást a helyszínen azonnal megkezdte.

A Fővárosi Főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018