eur:
394.23
usd:
369.43
bux:
65708.63
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Jogosítványtortúra: százezrekbe fájhat

Jogosítványtortúra: százezrekbe fájhat

Akát kétszázezer forintot is kifizethetünk a vezetői engedélyért.

A Pénzcentrum annak járt utána, hogy milyen költségekre számítson az, aki beiratkozik egy autósiskolába. Jelenleg 16 és fél éves kortól kezdhetjük el az elméleti felkészülést egy B kategóriás jogosítvány megszerzésére, a forgalmi vizsgát pedig 17. életévünk betöltése után tehetjük le. 

Magyarországon jelenleg több száz autósiskola működik, így könnyen bőség zavarába kerülhetünk, ha választani szeretnénk közülük. Az iskolák saját költségein túl ugyanis vannak egyéb kiadások is, de az ár nem minden: a jó minőség is fontos. 

Többféle költségből tevődik össze a jogosítvány végső ára. Az iskolától független tételek a vizsgák díjai (az elméleti vizsga 4600 forint, a forgalmi vizsga 11 000 forint), pénzbe kerül az orvosi vizsgálat is (7200 forint jelenleg), és az elsősegély-tanfolyamot is el kell végezni. Utóbbi vizsgadíja 7900 forint, a felkészítő tanfolyam ára változó, nagyjából 9000 forint körüli összeg. Ez így összesen csaknem 40 ezer forint.

Az autósiskolák külön tüntetik fel az elméleti és a gyakorlati képzés díjait, jelentősebb eltérések inkább utóbbiaknál fordulnak elő. A portál által megnézett autósiskolák 2 600-5000 forint közötti összeget kérnek el egy-egy óráért. A pótórák árai kivétel nélkül mindenhol megegyeztek a normál órák áraival.

A Pénzcentrum számításai szerint Budapesten átlagosan 172 727, Sopronban 217 366, Debrecenben 178 867, míg Nyíregyházán 167 867 forintba kerül egy jogosítvány megszerzése. A legtöbb tanulónak azonban nem sikerül a kötelezően előírt 30 óra alatt elsajátítania a gépjármű vezetését, így a jogosítvány végső ára még a legolcsóbb városokban is megközelíti a 200 ezer forintot.

Aki egy-egy adott sikola sikerességére kíváncsi, megnézheti az Átlagos Képzési Óraszámát, amelyből kiderül, hogy átlagban hány óra alatt készít fel egy tanulót a sikeres gyakorlati vizsgára, míg a Vizsga Sikerességi Mutatóból kitűnik, hogy a vizsgára jelentkezett tanulók milyen arányban tettek le sikeres vizsgát.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×