eur:
389.41
usd:
363.37
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Felmérés: tényleg Soros irányítja az országot?

Felmérés: tényleg Soros irányítja az országot?

Közvéleménykutatás készült arról, mit gondolnak az emberek Soros György magyarországi befolyásáról. Valós veszély vagy politikai lufi? Tiltakozik a Fidesz az Európai Bizottságnál Soros brüsszeli beszéde miatt.

Tiltakozik a Fidesz az Európai Bizottságnál Soros brüsszeli beszéde miatt, mert tűrhetetlennek tartják, hogy egy az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György is megszólalhat, és maffiaállamnak nevezheti az Európai Unió egyik tagját, Magyarországot - közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz tiltakozik a brüsszeli testület "már a formára sem adó", az uniós közösséget szétverő magatartása ellen, és választ vár a bizottságtól, valamint a rendezvényen részt vevő biztostól, hogyan fordulhatott ez elő - mondta. Tegyék egyértelművé, hogy ez a fajta fellépés elfogadhatatlan - sürgette.

Közvéleménykutatás

A 24.hu megrendelésére a Republikon Intézet felmérést készített arról, hogy a magyarok mit gondolnak Soros György magyarországi befolyásáról.

Eszerint nagyjából a társadalom 40 százaléka osztja a kormányzati álláspontot arról, hogy Soros Györgynek érdemi befolyása van a magyar politikára, ezért indokolt fellépni ellene; a Fidesz-szavazóknak a 70 százaléka így gondolkodik.

A teljes népesség 23 százaléka gondolja úgy, hogy Soros nem avatkozik a magyar politikába, ezért az ellene való fellépés csak kommunikációs trükk a Fidesz részéről. A kormánypárti szavazóknak mindössze 9 százaléka gondolkodik így.

20 százalék a két állítás között félúton lévő, semleges opciót választotta, 17 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni.

A baloldali-liberális szavazótáborban 23 százalék szerint van nagy befolyása Soros Györgynek Magyarországon és fel kell lépni ellene, 46 százalék szerint hangulatkeltés az egész.

A Jobbik szavazótáborában 33 százalék tartja jelentősnek Soros befolyását, 21 százalék szerint viszont kitaláció az egész.

"Mindez azt mutatja, hogy a hónapok óta tartó sorosozás egyelőre kevésbé látszik működni, mint a korábbi kormányzati kommunikációs üzenetek. Amikor például a Republikon 2015 őszén a menekültek megítéléséről kérdezte az embereket, a teljes népesség 67 százalék vélekedett úgy, hogy veszélyt jelentenek az országra, ezért nem szabad beengedni őket, a Fidesz-szavazóknak pedig csaknem 80 százaléka gondolta így - írta a 24.hu."

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×