eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lázár János városában kezdhetik a panelek visszabontását

Lázár János városában kezdhetik a panelek visszabontását

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón beszélt a panelházak sorsáról és a budai Várba költözésről is.

A kormány nem akar egyetlen házat sem elbontani, csak azt szeretné, ha javulnának az életkörülmények – mondta Lázár János a kormányinfón annak kapcsán, hogy felvetődött a panelházak felső szintjének visszabontása. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint kormányzati programra lenne szükség a panellakások felújítására, mert ezek döntő többsége leélte életciklusát.

A tárcavezető szerint a 3-5 emeletes panelházak olyan állapotba hozhatóak, hogy azokat érdemes megtartani. A visszabontásról azt mondta, hogy gondolati szinten merült fel, hogy a felső szintet, szinteket visszabontják. Bejelentette, hogy

Hódmezővásárhelyen tesznek próbát egy 60 lakásos társasházzal,

ha a lakók is beleegyeznek.

A korábbi ígéretekkel ellentétben nem költöznek fel a minisztériumok a budai Várba 2018-ban sem – közölte a tárcavezető. Lázár János szerint a költözést az nehezíti, hogy a Vár a világörökség része.

Arról még lehet vitatkozni, hogy minisztériumok vagy más szervezetek költözzenek majd a Várba, de mindenképp közintézményeknek kell lenniük – fejtette ki.

Lázár János arról is beszélt, hogy hosszú szakmai előkészítés előzte meg a köznevelési törvény módosítását. Ez 2018-tól megszünteti annak a lehetőségét, hogy a tanulási nehézséggel (például diszkalkulia, diszlexia enyhébb formáival) küzdő gyerekek bizonyos tantárgyakból felmentést kapjanak az osztályzás alól. A miniszter szerint ez oktatásszakmai és pedagógiai, nem pedig politikai kérdés. Az Emmi célja az volt a változtatással, hogy ösztönözze a gyerekeket.

A tárcavezető megkérdőjelezhetőnek nevezte a mentődolgozók szerdai tiltakozását egy „ilyen volumenű béremelés” után.

Azt mondta, hogy kész lesz a gyalogos híd a vizes világbajnokságra, és az sem igaz, hogy drágábban építik meg azt.

Azt, hogy Lázár János mit mondott a CEU-ügyről és a költségvetésről, ide kattintva olvashatja el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×