eur:
394.24
usd:
370.07
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Orbán: tárgyalni fogunk a CEU-ról

Orbán: tárgyalni fogunk a CEU-ról

Szükségesnek tartja a Hódmezővásárhely és Szeged közötti villamos-vonal megvalósítását a miniszterelnök, de csak ésszerű áron látja célszerűnek a beruházást. Orbán Viktor erről azután beszélt, hogy megállapodást írt alá a Modern városok programsorozat utolsó állomásán Hódmezővásárhely polgármesterével.

A kormányfő azt javasolja, hogy

Szabadkáig közlekedjen a tramtrain,

ezért rövidesen a szerb féllel megkezdődnek az egyeztetések.

Szólt arról is, hogy a feldolgozóipari kapacitások bővítéséért 100 hektárral növelik állami forrásból a város ipari parkját. Emellett a szakképzési intézmények fejlesztéséről, a helyi laktanya felújításáról és egy új honvéd középiskola és kollégium létrehozásáról is megállapodás jött létre. Megvizsgálják, miként kaphat a városban működő kórház honvéd kórházi minősítést.

A településen új könyvtár és tudásközpont építenek 4 milliárd forintos beruházással, és ugyanekkora összegből felújítják több középiskola és egy kollégium épületét.

A Modern Városok Program eredményeit értékelve azt is közölte: összesen 1369 milliárd forint adósságot vállalt át az állam az önkormányzatoktól.

Kérdésre válaszolva azt mondta,

tárgyalni fognak New York állam kormányzójával a CEU-ról,

mert mindenkivel tárgyalnak, hiszen nem csak egy egyetemről van szó. Hozzátette, hogy egy Maryland államhoz tartozó oktatási intézmény ügyében már meg is született a megállapodás.

Kitérő választ adott egy Mészáros Lőrinc gazdagodásáról szóló kérdésre. Azt mondta, a vállalkozók közötti minősítéseket a vállalkozókra hagyja, a politikusoknak nem ez a dolguk.

Arra a felvetésre, hogy mi lesz Lázár János, a Miniszerelnökséget vezető miniszter sorsa, akit saját szavai szerint is lízingel Hódmezővásárhelytől, azt felelte, hogy kiderül a 2018-as választás után.

Egy másik kérdésre azt mondta, hogy folytatni kívánja az együttműködést Farkas Flóriánnal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×