INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Újabb fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében: ez lehetett az indíték?

InfoRádió
Kiemelten vizsgálják a nyomozó ügyészek, hogy mi volt a tettes motivációja a Teréz körúti robbantás elkövetése során. Úgy tűnik, az ok lehetett akár zavaros, szélsőjobboldali ideológia is - számolt be a Magyar Idők.

Vizsgálja a szélsőjobboldali szálat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Teréz körúti robbantás ügyében – tudta meg a Magyar Idők.

„A nyomozás során a gyanúsított által elkövetett bűncselekmények motívumát kiemelten vizsgáljuk. A nyomozás érdekeire tekintettel ennél részletesebb tájékoztatás nem adható kérdésére” – válaszolta a lap megkeresésére Simon Richárd ügyész, a KNYF helyettes szóvivője.

A lap egy olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy

egy szélsőjobboldali zenei szubkultúra jelképeit viselte a gyanú- sított,

amikor legutóbb az előzetes letartóztatásának meghosszabbítására kísérték a bíróságon.

A róla készült fotó alapján több szubkultúraszakértő is a nemzetiszocialista black metal (National Socialist Black Metal – NSBM) jelképeit azonosította, ezekhez hasonló szimbólumok tűnnek fel az Aryan (árja) Black Metalban is.

A sátánista, keresztényellenes black metal nemzetiszocialista irányzata Hitler- és náciimádó.

A skandináv államok mellett Ukrajnában nyert főleg teret, de Európa számos más országában is élnek követői.

P. László tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőrre, amelynek hölgy tagját életveszélyesen, férfi tagját súlyosan megsebesítette.

A címlapról ajánljuk