eur:
389.28
usd:
361.42
bux:
68433.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Távozik az Index főszerkesztője

Tóth-Szenesi Attilát kérte fel az Index.hu Zrt. június 1-jétől a főszerkesztői teendők ellátására, miután Dudás Gergely bejelentette, hogy május 31-ével távozik az Indextől. Tóth-Szenesi Attila, aki jelenleg a politika rovat vezetője, elfogadta a felkérést, de bizalmi szavazást kért a kollégáitól.

A távozó főszerkesztő, Dudás Gergely 2013-tól irányította a szerkesztőséget főszerkesztőként, korábban gazdasági újságíróként, később a gazdasági rovat vezetőjeként, majd főszerkesztő-helyettesként is dolgozott az Indexnél.

„A pár héttel ezelőtti tulajdonosváltás egyszerre jelent kicsit szerencsétlen és könnyen félremagyarázható hátteret a hosszabb ideje fontolgatott döntésemnek, illetve egy új fejezet lehetőségét a szerkesztőségnek is. Amihez én nagyon sok sikert kívánok, de az elmúlt időszakban – bármekkora közhely is – új kihívások már jobban eluralták a gondolataimat, mint az Index, így pedig nem lehet egy még olyan jó csapatot sem vezetni. Csodálatos 13 év volt, nagyon köszönöm mindenkinek, akivel együtt dolgozhattam” – kommentálta távozását Dudás Gergely.

Utódja, Tóth-Szenesi Attila az Index egyik legrégebbi alapembere, tizenöt éve, 2002-ben érkezett a laphoz. Előtte a Szegedi Egyetem című lapnál, valamint a Reggeli Délvilágnál és a Délmagyarországnál dolgozott újságíróként. Hét hét éve vezeti az Index politika rovatát, de nem csak szerkesztőként jegyzik, riportjaiért Minőségi Újságírásért díjat is nyert. 

Az Index marad, ami volt: független, szórakoztató, megbízható és hiteles hírújság – mondta Tóth-Szenesi Attila. Olyan vezetője szeretnék lenni az Indexnek, aki továbbra is részt vesz a napi szerkesztésben.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×