eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Csúszik a városligeti színház újjáépítése

Bár folytatódik a tervezése, egy időre elnapolták a Városligeti Színház újjáépítését.

A kormány elnapolta a Városligeti Színház újjáépítését – mondta a minapi Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Magyar Hírlap megkereste ezzel kapcsolatban a Liget Budapest projektet irányító Városliget Zrt.-t. A cég tájékoztatása szerint az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán állt, az ötvenes évek elején lebontott szecessziós épület tervezése zajlik, azonban a terület ezen részének kialakítását alapvetően befolyásolja a Városliget közlekedésszervezési struktúrája, ennek véglegesítéséig pedig nem kezdődhet el a kivitelezés.

Mivel tervben van a Kós Ká­roly sétány autómentesítése, nagyobb forgalom terelődhet az Ajtósi Dürer sorra is, így szükséges lehet a Dózsa György úti kereszteződés átalakítása. Erre utal a válaszuk szerint az, hogy elsőként ezen a helyen kezdődik „infrastruktúra-fejlesztési munka”. 

A lap szerint a többi beruházás (a lebontott Hungexpo-épületek helyére építendő Magyar Zene Háza, a Petőfi Csarnok helyére szánt Új Nemzeti Galéria vagy a Közlekedési Múzeum újjáépítése) a tervezett menetrend szerint halad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×