eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Több ezer kilogramm medvehagymát vittek el a Mecsekből

Több ezer kilogramm medvehagymát vittek el a Mecsekből

Lassan vége a medvehagymaszezonnak, a Mecsekből fejenként legfeljebb két kilogrammot lehet hazavinni, de így is több ezer kilónyit szedtek a gyűjtők.

Lassan a végéhez közeledik a medvehagymaszezon. A Mecsek egyik legismertebb gyógynövénye idén jóval korábban bújt elő: már február végétől illatozott az erdő. A tavaly bevezetett szigor idén is érvényben volt: a tiltás a Pécs és Orfű közti út két oldalát, és az ettől keletre húzódó területeket érintette. A korlátozásra azért volt szükség, mert ezeket a területeket korábban letaposták a gyűjtők, így félő volt, hogy teljesen eltűnik innen a növény. A pihentetés után, ami egy-két évet vesz igénybe, talán itt is magához tér a természet - írja a bama.hu.

A nem védett területeken idén is a korábbi szabályok voltak érvényben. Ennek értelmében

egy személy naponta két kilót szedhetett

– ha valakinek ennél nagyobb mennyiségre volt szüksége, az csak az erdőgazdálkodó engedélyével szedhetett. A Mecsekerdő Zrt. által kezelt területekre az engedélyt a társaság erdészeteinél lehetett megvásárolni. Az idei szezonban körülbelül húsz fő kért engedélyt. Ebben az évben komoly visszaélésre nem volt példa, amely büntetést vont volna maga után.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×