eur:
388.93
usd:
360.99
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Wáberer György: visszaütnek a nyugati országok védelmi intézkedései - hetilapszemle

A Heti Válasz Wáberer György fuvarozó nagyvállalkozóval közöl interjút. A Figyelő szerint jól halad az új ügyvédi törvény előkészítése.

A Heti Válasz Wáberer György fuvarozó nagyvállalkozóval közöl interjút. A miniszterelnöki megbízottá kinevezett szakember szerint a fuvarozóikat védő nyugati kormányok legfeljebb azt érik el, hogy drágulnak az árucikkek és veszélybe kerül 70-80 ezer magyar munkahely. De ha minden országban olyan adminisztrációs követelmények lennének, mint Ausztriában, ahol egyetlen fuvar bejelentése 10-12 percig tart, az önmagában ellehetetlenítené a nemzetközi áruszállítást - fogalmaz Wáberer György a Heti Válasznak adott interjúban.

A Figyelő úgy tudja, hogy bár a sajtóban megjelent téves információk, illetve következtetések alapján megakadni látszott a nagy gonddal előkészített új ügyvédi törvény, a jogszabály már a kormány stratégiai kabinetét is megjárta, a normaszöveg pedig akár még tavasszal a parlament elé kerülhet. Több adminisztrációs tehercsökkentés és a sikerdíjakra vonatkozó szabályok mellett szintén változna az ügyvédek kirendelésének módja, a jogtanácsosoknak pedig be kellene lépniük a kamarába - olvasható a Figyelő cikkében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×