eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Még napokig vizsgálják, mi okozhatta az etyeki tüzet

Még napokig vizsgálják, mi okozhatta az etyeki tüzet

A katasztrófavédelem szerdán folytatja a munkát az etyeki Korda Filmstúdióban, ahol kedden kigyulladt az egyik csarnok. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az InfoRádióban megerősítette, hogy indul a hatósági vizsgálat, amely a tűz keletkezésének okait igyekszik feltárni.

„Közel tizenegy órán keresztül tartott az a munka, aminek eredményeként

este negyed hétkor kimondhatták a tűzoltók: eloltva.

Az izzó, parázsló részeket is felkutatták és vízsugarakkal eloltották.”

Még napokig vizsgálják, mi okozhatta az etyeki tüzet

Farkas-Bozsik Gábor elmondta, a 2500 négyzetméter alapterületű csarnokban a

filmkészítéshez, -forgatáshoz előkészített fémvázra szerelt faszerkezeti elemek égtek.

Nagy volt a hőterhelés, a füst nehezítette is a beavatkozást, ezért húzódott el órákig az oltás – tette hozzá a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

„Szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki nem sérült meg.”

A tűz keletkezésekor, reggel, 27-en voltak a csarnokban, ők mindannyian kijutottak – mondta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Farkas-Bozsik Gábor hangsúlyozta,

a területen már nincs tűzveszély,

de ilyen nagy területű tűz után a visszamaradt, égett anyagmaradványok egymásra halmozódnak, nem biztos, hogy minden belső ponthoz elértek a vízsugarak, ezért a terület még néhány napig felügyeletet igényel.

„Ez indokolt lesz az égett anyagok szétbontásakor is. Mivel igen jelentős mennyiségről van szó, ez valószínűleg nemcsak kézi, hanem gépi erővel is fog történni, így valamilyen tűzoltói erőre is lehet szükség.”

A tűzvizsgálati eljárás már kedden elkezdődött, és szerdán és csütörtökön is folytatódni fog, ez fogja tisztázni, mi okozhatta a tüzet – mondta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×