eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
Elképesztő összeget zsebelt be a rendőrség az autósoktól

Elképesztő összeget zsebelt be a rendőrség az autósoktól

Tavaly csaknem kilencmilliárd forint összértékben szabott ki bírságot a rendőrség gyorshajtás miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a hétvégén az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték és több mint háromezer olyan sofőr volt, aki nem használta a biztonsági övet.

Míg 2014-ben 7,5 milliárd, 2015-ben közel 8 milliárd forint a gyorshajtás miatt kiszabott bírság összege, addig 2016-ban már 9 milliárd forint. 33 ezer forint az átlagos összege a bírságnak – mondta el az az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

„2008-ban, amikor az objektív felelősség rendszere elindult, az átlagbírság összege 35 ezer forint volt, aztán ez lement 32 ezerre. Ez azt jelenti, hogy a sebességmérés pillanatában alacsonyabb lett a sebességtúllépés mértéke. Sajnos az elmúlt két-három évben kismértékben ismét nőtt, ami azt jelzi, hogy

a sebességtúllépés mértéke ismét növekedni kezdett.”

Jámbor István hozzátette, 2012-ben haltak meg a legkevesebben hazánk útjain, ezt növekedés követte, 2015-ben 644-en, 2016-ban aztán ismét kevesebben, 607-en vesztették életüket az utakon.

„Általában nyáron és az ősz első hónapjaiban történik a legtöbb baleset, a téli időszakban ez az időjárási körülményektől függ.”

A hétvégi, úgynevezett passzív biztonsági eszközök ellenőrzése során több mint 3600 esetben büntettek a rendőrök, mert a sofőr vagy az utas nem volt bekötve – mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

„Ebből nagyjából háromezer esetben a járművezetőt, a többiben az utasokat érintette a büntetés.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×