eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megvannak az állatkert új attrakciói - galériával!

Két új jegesmedve költözött a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, viszont az idei szezonban nem láthatnak koalát a látogatók. Persányi Miklós főigazgató azt mondta az InfoRádiónak, hogy még az idén mesevárral és -parkkal bővül az állatkert.

Két új jegesmedve lakik a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Oroszországban születtek, és múlt héten érkeztek Budapestre – jelentette be az intézmény főigazgatója. Persányi Miklós hozzátette: az állatokat egy hétig tartották megfigyelés alatt. A másfél éves hím testvérmedvék jól érzik magukat az új környezetben.

"Az európai jegesmedve-tenyésztési program részeként mi tudtunk megfelelő helyet felajánlani. Nem szaporítani szeretnénk őket, ebben más európai állatkerteknek fognak segíteni. Nálunk szaporításról csak akkor lehet szó, ha a kifutót meg tudjuk nagyobbítani" - mondta Persányi Miklós.

A főigazgató elmondta, a tavasszal kezdődő és nyár végéig tartó szezonban körülbelül háromnegyed millió látogató keresi fel az állatkertet. Idén számos állatfajjal gazdagodott az intézmény, de koalát most nem láthat a közönség. Viszont ősszel várhatóan kiselefánt is születik.

"Most a fő sztárok a zsiráfborjak, és közönségkedvenc az orangutánóvoda. Jelenleg a nagy tó partján kormoránfiókák üldögélnek a fészekben, a szürke gémek követik őket a fészkelésben, majd a pelikánok következnek" - mondta a főigazgató. Az állatkert koalájánál viszont rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, ezért az idén biztosan nem lát a magyar közönség koalát Budapesten.

Persányi Miklós arról is beszélt, hogy még idén megnyílhat a mesevár és a mesepark. Az állatkert bővítése befejeződött, mintegy 8 hektárral bővült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×