eur:
368.63
usd:
344.51
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
A mese a szegény ember egyeteme

"A mese a szegény ember egyeteme"

Ma van a mesemondás nemzetközi napja. Országszerte gyerekeknek, felnőtteknek, otthonokban élőknek mesélnek önkéntesek, hogy felhívják a figyelmet a népmesékben rejlő értékekre, élményekre - mondta az InfoRádióban a Meseszó Egyesület alelnöke.

A felnőttek nagyon bele tudják élni magukat a mesékbe

– jelentette ki a szervező Meseszó Egyesület alelnöke.

„Nem egyszer van olyan élményem, hogy a szülők, akik elhozzák a gyereküket a mesemondó alkalomra, tátott szájjal, kikerekedett szemmel hallgatják, akkor is, ha a gyerekük már el is szaladt játszani.”

Pintér Zsolt hozzátette,

a mesék igazából felnőtteknek szóltak.

Szőcs Boldizsár mesemondót idézte, aki azt mondta: „a mese a szegény ember egyeteme.” A mesén keresztül tanították meg a tudományokat, erkölcsi normákat és a mesék segítettek felülkerekedni a nehéz helyzeteken is.

„A mesemondás napján különböző helyszíneken – óvodákban, iskolákban, könyvtárakban nyugdíjas- és fogyatékkal élők otthonaiban – mondunk mesét, a napot Budapesten egy romkocsmában, a Ráday utcai Púder Bárszínházban zárjuk. Itt este 6 és 8 óra között angolul és magyar mondunk magyar népmeséket.”

A szervező egyesület alelnöke elmondta, az angol felolvasással a külföldi vendégekkel is szeretnék megismertetni a magyar kultúrának ezt a szeletét.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél többen vegyék észre,

a mese egy újra megtalált dolog.

Akiket egyszer sikerült megfertőznünk, visszatérnek, érdeklődnek, mikor lesz legközelebb felnőtt mesemondóest.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Úristen! Legalább 12 ezerszer

Úristen! Legalább 12 ezerszer

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb kutatása a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta a médiaszolgáltatók adatai alapján.

Új részletek a háború vitatott szabotázsakciójáról

A Fehér Ház már hónapokkal az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása előtt tudott egy készülő szabotázsról. A tippet, hogy közvetlenül az ukrán főparancsnoknak jelentő ukrán katonák terveztek támadást, egy európai titkosszolgálat adta a CIA-nek.
Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.
VIDEÓ
Putyin: ez terrorizmus!

Putyin: ez terrorizmus!

Kijev a Nyugat ösztönzésére tovább élezi a helyzetet, háborús bűncselekményeket és terrorista módszereket alkalmaz, amire a kahovkai vízerőmű elleni támadás is példa - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal szerdán folytatott telefonbeszélgetése során. A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint Putyin felhívta Erdogan figyelmét arra, hogy az incidens nagyszabású környezeti és humanitárius katasztrófához vezetett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×