eur:
392.89
usd:
366.8
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Meglepő helyen a magyarok egy listán

Meglepő helyen a magyarok egy listán

A franciák, az olaszok és a spanyolok is rosszabbul beszélnek angolul, mint a magyarok. Erre a következtetésre jutott az Education First nevű nemzetközi nyelvoktató cég, ami az angol nyelv ismeretének szintje szerint osztályozza a világ országait.

Magyarország a 2016-os felmérés eredménye szerint

a 18. helyen áll a 72 országot tartalmazó listán,

míg 26 európai ország közül a 15. helyre került az angoltudás alapján.

A környező országok lakói közül

a románok és a szlovákok mögöttünk vannak,

a csehek és a lengyelek pedig megelőznek bennünket angoltudás tekintetében.

Magyarország korábban ennél sokkal jobb helyen is állt az Education First listáján. Ugyanis 2012-ben a 8., következő évben a 9., 2014-ben a 17. helyre soroltak bennünket, 2015-ben viszont csak 21.-ek voltunk. Ehhez azért azt is hozzá kell tenni, hogy a korábbi években minden alkalommal 72-nél kevesebb ország vett részt a felmérésben.

Meglepő helyen a magyarok egy listán

A legfrissebb adatok szerint egyébként a magyar felnőttek angolnyelv-tudása illeszkedik abba a nemzetközi trendbe, mely szerint

a nők némileg többen beszélik a nyelvet, mint a férfiak.

A kutatás alapján a 18–25 éves korosztály rendelkezik a legerősebb angoltudással világszerte. A lista élén ugyanaz a néhány ország, Hollandia, Dánia és Svédország szokta váltani egymást. Tavaly Hollandia került az élre, Dániát megelőzve. Mögöttük pedig a 2014-es lista első helyezettje, Svédország foglal helyet. Az európai országok közül Norvégia és Finnország van még bent az első ötben, de jónak nevezhető a luxemburgi, az osztrák és a német felnőttek angoltudása is. Ezeket az államokat Lengyelország, Belgium és Malajzia követi a rangsorban.

A sereghajtó európai országok közé Ukrajna, Törökország és Azerbajdzsán tartozik, de a magyarokénál rosszabb az angoltudása a spanyol, a bosnyák, az olasz, a francia és az orosz felnőtteknek.

A nem európai államok közül Szingapúr áll a legelőkelőbb, 6. helyen a listán, míg a sor végére Laosz, Líbia és Irak került. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×