INFORÁDIÓ 
2020. december 3. csütörtök
Ferenc, Olívia

hírek

inforádió

belföld

magyar vöröskereszt

abigél

bántalmazás

bántalmazott nők

Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

Infostart / InfoRádió

A bántalmazott nők megsegítésére hozott létre új programot a Magyar Vöröskereszt. A program önkéntesei abban az időszakban segítenek a bántalmazott nőknek, amikor az intézmények már elengedik a kezüket, ám még nagy szükségük van arra, hogy valaki mellettük álljon – mondta az InfoRádiónak Dávid Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

A program lényege, hogy a nők egymás problémáit és tapasztalatait megosztva megerősítsék a bántalmazott nők önbizalmát, és

akár azt is elérjék, hogy kilépjenek a bántalmazó kapcsolatból

– mondta Dávid Zsuzsanna.

Hozzátette, hogy a program teljesen önkéntes alapon szerveződik, laikusok részvételével, ám olyan professzionális tréninganyagokkal készítik fel az önkénteseket, amit a Dán Vöröskereszt állított össze.

„A program különlegessége, hogy nem az intézményhálózathoz csatlakozunk, hanem arra az időszakra koncentrálunk, amire a többi program kevésbé: a krízisidőszak után, az utógondozás időszakában segítünk” - emelte ki a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

„Azt láttuk, hogy az intézményhálózat nagyon jól tud segíteni a bántalmazott nőkön a krízisidőszak első nyolc hetében, de úgy tűnik, hogy utána mintha elejtenénk a kezüket és nem segítjük őket tovább.

Pedig éppen ilyenkor kell melléjük valaki, aki erősíti az önbizalmukat és az önbecsülésüket”

- mondta Dávid Zsuzsanna.

A projektvezető elmondta, hogy ez egy kétéves kísérleti projekt, ami már el is indult, és egyszerre négy országban fut: Bulgáriában, Romániában, Dániában és Magyarországon.

„Az Abigél-ház októberben indult el, és a program idén december végéig tart, de természetesen folyamatosan keressük a forráslehetőségeket” - közölte a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

Kapcsolódó hang

Az Abigél-program akkor segít, amikor az intézmények már nem
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018