eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

A bántalmazott nők megsegítésére hozott létre új programot a Magyar Vöröskereszt. A program önkéntesei abban az időszakban segítenek a bántalmazott nőknek, amikor az intézmények már elengedik a kezüket, ám még nagy szükségük van arra, hogy valaki mellettük álljon – mondta az InfoRádiónak Dávid Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

A program lényege, hogy a nők egymás problémáit és tapasztalatait megosztva megerősítsék a bántalmazott nők önbizalmát, és

akár azt is elérjék, hogy kilépjenek a bántalmazó kapcsolatból

– mondta Dávid Zsuzsanna.

Hozzátette, hogy a program teljesen önkéntes alapon szerveződik, laikusok részvételével, ám olyan professzionális tréninganyagokkal készítik fel az önkénteseket, amit a Dán Vöröskereszt állított össze.

„A program különlegessége, hogy nem az intézményhálózathoz csatlakozunk, hanem arra az időszakra koncentrálunk, amire a többi program kevésbé: a krízisidőszak után, az utógondozás időszakában segítünk” - emelte ki a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

„Azt láttuk, hogy az intézményhálózat nagyon jól tud segíteni a bántalmazott nőkön a krízisidőszak első nyolc hetében, de úgy tűnik, hogy utána mintha elejtenénk a kezüket és nem segítjük őket tovább.

Pedig éppen ilyenkor kell melléjük valaki, aki erősíti az önbizalmukat és az önbecsülésüket”

- mondta Dávid Zsuzsanna.

A projektvezető elmondta, hogy ez egy kétéves kísérleti projekt, ami már el is indult, és egyszerre négy országban fut: Bulgáriában, Romániában, Dániában és Magyarországon.

„Az Abigél-ház októberben indult el, és a program idén december végéig tart, de természetesen folyamatosan keressük a forráslehetőségeket” - közölte a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×