eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Így érhet révbe az elszabadult tiszai komp

Így érhet révbe az elszabadult tiszai komp

Hamarosan partra vontatják azt a kompot, amelyet még hétfőn sodort el a jeges ár Tiszacsegénél. Szilágyi Sándor, a település polgármestere elmondta, kisebb károk keletkeztek a hajóban, amelynek felújítását minél előbb meg szeretnék kezdeni.

Tiszanána közelében egy fatuskón akadt fenn a hétfőn elszabadult tiszacsegei komp. A jármű tulajdonosa, a tiszacsegei önkormányzat vezetője, Szilágyi Sándor szerdán még úgy nyilatkozott, hogy a komp sorsa még bizonytalan, de csütörtökön az InfoRádiónak már azt mondta, hamarosan a partra is vontathatják a mintegy nyolcvantonnás monstrumot.

Így érhet révbe az elszabadult tiszai komp

"A helyszínen vannak a kollégáim, és úgy látják, hogy megviselte a hajót a jeges ár, de nagyon örülünk annak, hogy 

a komptestet komolyabb sérülés nem érte.

Természetesen át kell vizsgálni, hogy nem sértette-e meg a jég, de a nyolc légkamra teljesen száraz, ebből arra következtetünk, hogy el lehet vontatni, és elkezdhetjük a felújítását" - mondta a tiszacsegei polgármester, és hozzátette, a komp 25 kilométert sodródott.

Szilágyi Sándor úgy látja, nem hibáztak, egyszerűen olyan állapotok uralkodtak, amelyekre nem tudtak felkészülni.

"Aki ilyet még nem látott, mint én sem, el sem tudja képzelni, hogy micsoda erő van a feltorlódó jégtáblákban, amikor elszabadulnak" - mondta a településvezető.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság jégtörő hajója végül csütörtök délután a kiskörei téli kikötőbe vontatta a tiszacsegei kompot.

A jeges ár a tiszacsegei kompnak a Tisza fenekén lévő drótkötelét hétfő reggel sodorta el, ami berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki hétfő délután.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×