eur:
393.14
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Hibás levélben szigorították a tankerületek az iskolai buszutakat

Hibás levélben szigorították a tankerületek az iskolai buszutakat

Az iskolák buszos útszervezésének szigorítását kéri levélben az összes tankerület – tudta meg az InfoRádió. Információink szerint ugyanakkor a levélben több hiba is van, ezért az oktatási államtitkárság pontosítás kiadását rendeli el.

A 24.hu hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyiket az egyik budapesti tankerületi központ vezetője küldött el az iskoláknak, hogy miképpen szigorítsák buszos útjaik szervezését. Az InfoRádió azóta megtudta: az ország összes tankerületi vezetője hasonló levelet írt és küldött el.

A tankerületi vezetők azt kérik az iskoláktól, hogy a résztvevők biztonságos utazása érdekében a szervezéssel vagy a szállítással foglalkozó cégtől minden esetben előzetesen kérjenek írásos tájékoztatást cég szabályos működéséről, az érintett buszok megfelelő műszaki állapotáról, érvényes okmányairól, és kössék ki, hogy

az iskolásokat szállító buszok este 11 és hajnali 4 óra között ne közlekedhessenek.

Ezt belső utasításként a Klebelsberg Intézményfenntartó adta ki egy hete, akkor Solti Péter beszélt az InfoRádióban erről.

"Figyeljenek arra, hogy a jövőben ilyen utazások esetében, ha az utazás nem fejeződik be este 11 óráig, akkor meg kell szakítani a szállítást, és a sofőrök pihenése érdekében este 11 és hajnal 4 óra között biztosítani kell, hogy a sofőrök pihenjenek" - mondta a Klebelsberg Intézményfenntartó elnöke.

Palkovics László oktatási államtitkár korábban az InfoRádiónak azt mondta: sok szakmai javaslatot kapott a minisztérium, ugyanakkor áttekintették más országok gyakorlatait is a fenntartói utasítások megtételéhez.

"A szerződésben, amelyet az iskola és a szállító cég köt, ki kell kötni, hogy a sofőr a pihenőidejét szállodában töltse el. Én azt hiszem, abban mindenki egyetért, hogy a gyerekeink biztonsága megér annyit, hogy ezt az intézkedést bevezessük."

Az InfoRádió ugyanakkor úgy tudja: a levél több pontján is kiegészítésre szorul. A szövegből ugyanis nem derül ki, hogy egy- vagy többnapos, külföldi vagy belföldi utakra is érvényes-e a változtatás. Egy egynapos magyarországi színházlátogatás kései befejezése után ez esetben a sofőr már nem vihetné haza a gyerekeket, a járművezető elszállásolását pedig meg kellene oldaniuk a szervezőknek. Információink szerint

az oktatási államtitkár javításra kötelezi a tankerületeket,

így az újabb, immáron módosított leveleket hamarosan megkapják az iskolák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×