eur:
394.2
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Botka az LMP-vel tárgyal

A héten hivatalosan is megkezdi a tárgyalásokat a többi ellenzéki párttal az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Botka László elsőként az LMP-vel tárgyal.

Zárt ajtók mögött, informálisan már több ellenzéki vezetővel is egyeztetett Botka László, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje, a héten azonban Molnár Gyula MSZP-elnökkel közösen hivatalosan is megkezdi a tárgyalásokat az együttműködésről – értesült az Index. Botka László a portálnak elárulta, hogy elsőként az LMP-vel ül tárgyalóasztalhoz.

Megkeresésünkre az MSZP részéről senki nem kívánt nyilatkozni a várható tárgyalásokról.

Az LMP 2014-ben kimaradt az összefogásból és a párt már korábban világossá tette, hogy 2018-ban is egyedül indul az országgyűlési választáson. Kérdésünkre Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja megerősítette ezt az álláspontot.

"Természetesen nyitottak vagyunk minden ellenzéki és nem ellenzéki vezetővel tárgyalni szakpolitikai kérdésekben, például arról, hogy Magyarországon a dolgozói szegénységet hogy lehet csökkenteni, de a mit nem fogunk megtenni, az az, hogy arról tárgyalunk, hogy a mandátumokat hogy osszák meg, hogy milyenféle összefogás lesz, az LMP egyedül készül a 2018-as országgyűlési választásokra."

Arra a kérdésre, hogy bármit ajánl tehát Botka László, az LMP tartja-e korábbi álláspontját, Ungár Péter megismételte, hogy pártja nem kíván részt venni a "baloldalon szokásos osztozkodásban".

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×