eur:
388.91
usd:
361.71
bux:
68657.86
2024. május 8. szerda Mihály

Bevált a nagyköveti két kapura focizás - Hetilapszemle

A Figyelő Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövettel készített interjút arról, hogy valóban előnyben van-e Magyarország a Trump-adminisztráció megismerésében. A Heti Válasz a Budapesti Corvinus Egyetem új szakáról faggatta az intézmény egyik tanszékvezetőjét, Csekő Imrét.

A Figyelő Szemerkényi Réka Magyarország washingtoni nagykövetével készített interjút, aki szerint Magyarország számára nagy lehetőség, hogy a követség nagyon jó kapcsolatot alakított ki Donald Trump elnökkel és a stábja több tagjával. A nagykövet szerint miközben mindenki Hillary Clinton győzelmére készült, a magyar adminisztráció két kapura focizott. Szemerkényi Réka szerint ennek is köszönhető, hogy az első hetekben az új amerikai kormány felét személyesen is ismeri és Donald Trumppal is háromszor találkozhatott. A magyar nagykövet szerint Orbán Viktorról Donald Trumpnak nagyon pozitív véleménye van, a stáb dolgozik egy találkozó konkrét egyeztetésén. Részletek a Figyelőben.

A Heti Válasz Csekő Imrével, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetőjével készített interjút, aki elmondta, az új gazdaság és pénzügy-matematikai elemzés szak két egyetemi kar és négy tanszék közös vállalkozása. A végzett szakemberek a tanszékvezető szerint nemzetközi téren is versenyképesek lesznek, így bármilyen magasabb vezetői, irányítási posztot be tudnak majd tölteni. A tíz féléves képzés végén a tanulók egyből mesterszakos diplomát kapnak, így Csekő Imre szerint megspórolnak egy államvizsgát és egy újabb felvételit. Részletek a Heti Válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Vállalati AI mint innováció és megfelelés: hol itt az ellentét?

Vállalati AI mint innováció és megfelelés: hol itt az ellentét?

A technológia különböző hullámait a vállalatok sok esetben egy rájuk kényszerített tényezőként élhetik meg. Azonban, ha minden vállalat úgy gondolna a saját AI stratégiájára, mint az üzleti stratégiájának természetes meghosszabbítására és olyan tényezőket is figyelembe vesz, illetve organikusan beépít, amelyeket akár a fogyasztó, akár a szabályozó kényszerít ki, az látványos eredményhez vezethet. Az idén először megrendezésre kerülő Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián a vállalatok feladatairól, az előttük álló kihívásokról és a technológia alkalmazásából fakadó versenyelőnyről is szó volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×