eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Ülj mellém! Hogy minél több gyermeknek boldogabb élete legyen

Ülj mellém! Hogy minél több gyermeknek boldogabb élete legyen

Eddig mintegy 300 állami gondozásban élő gyermek vett részt a Szülők Háza Alapítvány "Tegyél Jót! Ülj mellém!" elnevezésű jótékonysági programjában. Kemény Dénes alapító, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy ma már intézetekbe és gyermekotthonokba is ellátogatnak az alapítvány munkatársai, és személyes odafigyeléssel segítik őket.

Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója az InfoRádiónak elmondta, hogy annak idején családterápiás központtal indultak, ma pedig már intézetekbe, gyermekotthonokba is ellátogatnak.

Első programjuk a Szülők Háza szerkezetében indult, Tegyél jót! jelszóval.

"Ennek keretében 6-700 esetben tudtuk összekötni az érkezett felajánlásokat a rászorulókkal, legyen szó sportolni vágyó gyermekről, vagy bármi egyébről, ami egy családon segíteni tudott. Hiszen ha egy család bármelyik tagját érinti egy felajánlás, az az egész családot segíti" - hangsúlyozta Kemény Dénes.

Ezzel párhuzamosan a Szülők Háza központok napi rendszeres működése sem állt meg, és bármilyen – akár lelki, vagy logisztikai - probléma esetén segíteni igyekeztek a családokon.

Négy hónappal ezelőtt kezdték el vidéki gyermekotthonok látogatását az új jótékonysági programjuk keretében. Céljuk kettős: szeretnének a gyerekeknek személyes támogatást nyújtani, továbbá segíteni kívánják a nevelők munkáját is.

"A Tegyél jót! akciónk mellett elindítottuk az Ülj mellém! programot is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy meglátogatunk gyermekotthonokat, ahol a gyermekek egyébként mindent megkapnak, amit az otthon tud adni, ám a családi szeretetet kevésbé, hiszen nem a családjukban élnek. Ezeknek a gyermekeknek szervezünk olyan programokat, amelyek a normál intézeti működésbe nem férnek bele. Egyre szorosabb kapcsolatok alakulnak ki önkénteseink és a gyermekotthonok lakói között, sokan a hétvégéket már családoknál töltik és olyan alternatívát látnak a jövőképükben, ami egy szerencsésebb családnál normális, az ő esetükben azonban nem" - mondta el Kemény Dénes.

Idén 5 vidéki és 5 fővárosi gyermekotthonban tesznek látogatást önkéntes családokkal és szakemberekkel. Az önkéntes családok a kijelölt gyermekotthonokban különböző programokban vesznek részt gyermekekkel. A gyerekeknek a családok személyes biztatást adnak, hogy legyen hitük, motiváltságuk a tanulásra, a fejlődésre.

"Az a dolgom, hogy tevékenységünk eredményeként minél több gyermeket, minél több családot segítsünk, hogy minél értékesebb részei legyenek a társadalomnak, és hogy boldogabb életük legyen" - fogalmazott a Szülők Háza Alapítvány alapítója.

"Ez az én lelkemnek is jót tesz. A pénztárcámnak nem annyira, de nem ez volt a cél" – fűzte hozzá Kemény Dénes.

Ma Magyarországon több mint 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi szakellátásban, 14 ezren nevelőszülőknél, több mint 8 ezren gyermekotthonban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×