eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A kemény tél miatt sokan haltak meg az utakon

Több mint negyvenen haltak meg közlekedési balesetben január óta. Az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője szerint az extrém időjárási körülmények miatt volt több baleset az utakon, mint korábban. Óberling József szerint a melegfronti hatás is gondot okozott Magyarország közútjain.

Február 7-ig 46-an haltak meg közlekedési balesetben, ez 7-tel több, mint egy éve ilyenkor, viszont eggyel kevesebb, mint 2013-ban. Az volt Magyarországi közlekedésbiztonsági szempontból legjobb éve, akkor haltak meg legkevesebben balesetben – ismertette az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.

„A januárt extrém időjárás határozta meg. Rendkívül hideg volt, sokszor volt csapadék, jegesedés, ónos eső is nehezítette a közlekedést. Ezek is okozhatták, hogy többen haltak meg közlekedési balesetben. A halottak közül 12-en gyalogosként, 4-en pedig kerékpárosként vesztették életüket.”

Óberling József hozzátette, Magyarországon elég gyakoriak a frontok, ritka az, amikor egy hét frontmentes

A frontokra érzékeny emberek a közúti közlekedésben is nehezebben viselik az időjárási hatásokat, ami a balesetek számában is látszik.

„Igazolható, hogy általában azokon a napokon, amikor fronthatás van, a melegfront a veszélyesebb, a balesetek száma megnövekszik. A front rontja a reakció- és cselekvőképességet is, azaz lassabban végzünk el olyan mozdulatokat, amit frontmentes időben könnyedén."

Ha ez olyan közlekedési szituációban történik, amikor hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra lenne szükség, hiányozhat az a pár másodperc és megtörténhet a baj – emelte ki az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.

„Fronthatás esetén a közlekedésben érdemes óvatosabbnak lenni”

- hívta fel a figyelmet Óberling József.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×