eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Van szánkózási lehetőség a zsúfolt Normafán túl is

Nem csak a túlzsúfolt Normafánál lehet síelni vagy szánkózni Budapesten, országszerte pedig kiváltképp sok helyen van lehetőség erre. Ma is kinyitott egy újabb sípálya.

Budapesten a Normafán kívül a városligeti Királydombon, a kőbányai Óhegy parkban, az újpalotai kiserdőben, a hűvösvölgyi vitorlázó repülőtér oldalában, a budai Kamaraerdőben, valamint a Gellérthegy nyugati oldalán, a Tabánban, a Bikás-parknál, illetve Gazdagréten, a Törökugrató és a Regős utca közötti szakaszon is lehet szánkózni, ha van elég hó.

A főváros közelében Dobogókőn van kiépített szánkópálya, de szánkózásra alkalmas terepet találnak a Budai-hegységben a Hármashatárhegyen a Fenyőgyöngye fölött, illetve a reptérnél található Vörös-kőnél, Visegrádon a Nagyvillám sípályáján, a zebegényi sípályán, a Pilisben Nagy-kevélyen az Országos Kéktúra útvonalán, a Börzsönyben a Nagy hideg-hegyen, Szadán a Trianon emlékműnél.

Kicsit távolabb Bükkszentkereszten van szánkópálya, szánkózásra alkalmas terepet pedig Sopronban és Kőszegen, valamint Pécsen a régi vidámpark mellett. Bács-Kiskun megyében Jakabszálláson, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Balkányon, a Béke-telepi Általános Iskola mögötti réten, a Pápától tíz kilométerre lévő Döbröntén, a Mátrában pedig Galyatetőn, a mátraszentistváni síparkban, illetve Mátraszentimrén, Mátrafüreden és Mátraházán.

Az ország leghosszabb, 1000 méteres szánkópályája Kékestetőn van a Veronika-rétnél.

Sípályák felvonóval és nélküle

Felvonóval rendelkező sípályából 14 van az országban: Bánkúton, Dobogókőn, Dunakömlődön, Eplényben, a Kékestetőn, Mátraszentistvánon, a Nagy hideg-hegyen, Pécsen, Sátoraljaújhelyen, Sopronban, Szilvásváradon, Tokajban és Visegrádon.

Kedden megnyílt a sípálya a mecseki Misina-tetőn. Erről a helyi síszakosztály tagja, Tóth Tibor az M1-en azt mondta: „alsóköteles felvonó működik a hatvanas évek óta, nagyon jó a pálya. Le van taposva a hó, a tíz centis hó jó sokáig ki fog tartani, ha nem lesz enyhülés. A 2-es, ötszáz méteres pályát a szánkósok és a boardosok használhatják, az 1-es, 650 méter hosszút a síelők kedvelik inkább.”

Felvonó nélküli sípályából további 21 működik az országban: Abaújszántón, Ajkán, Bodajkon, a Normafánál, Bükkszentkereszten, Csákányospusztán, Döbröntében, Galyatetőn, Kőszegen, Lillafüreden, Mátraszentimrén, Mátraszentlászlón, a Győr megyei Nyúlon és Pázmándon, Salgótarjánban, a soproni Dalos-hegyen, a Komárom-Esztergom megyei Súron, a Pest megyei Szokolyán, Szombathelyen, Telkibányán és Zebegényben

Indulás előtt célszerű tájékozódni a nyitvatartásról, az árakról, a szabályokról és a hóviszonyokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×