eur:
392.69
usd:
366.44
bux:
66280.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb élelmiszerek áfája csökkenhet jövőre - a nap hírei

Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését Budapesten a főpolgármester. Továbbra is szökésben van a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetője.

Újabb élelmiszerek áfája csökkenhet a friss tej, a tojás és a baromfihús után - erősítette meg a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Nagy István közölte: a mérséklés a jövőben érintheti például a halat, a zöldséget és a gyümölcsöt, vagy a kenyeret is.

Újabb két engedélyt szerezhet az év első felében a paksi bővítés, de az első munkálatok még nem kezdődnek el ebben az évben - mondta az InfoRádiónak az atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős kormánybiztos. Aszódi Attila az InfoRádióban arról számolt be, hogy a környezetvédelmi és telephely engedélyt is rövidesen jóváhagyhatja az illetékes hatóság.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tovább csökkent Magyarország külső sérülékenysége a tavalyi harmadik negyedévben. A folyó fizetési mérleg többlete meghaladta a negyedéves GDP 8 százalékát.

Idén 580 milliárd forinttal javulhat a hazai vállalkozások helyzete az adóváltozásoknak köszönhetően. Ez a tervezett GDP 1,5 százaléka - mondta a parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár. Tállai András megjegyezte: az adóterhelés mértéke a GDP arányában 38 százalékra mérséklődik 2017 végére.

Hibaelhárítás miatt nem lesz távfűtés Budapest 1, 2. és 11. kerületének egy részén szerdán - közölte a Főtáv. A társaság tájékoztatása szerint a hiba elhárítása miatt a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás előreláthatóan szerdán hajnali öt órától délután hat óráig szünetel.

Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését Budapesten Tarlós István főpolgármester. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Budapesten a mérsékelten szeles idő hatására a szennyezőanyagok koncentrációja jelentősen csökken.

Megszavazza az új bukaresti kormányt szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség - jelentette be a párt elnöke. Kelemen Hunor közölte: a magyar szövetség frakciói szerint a kormányprogram sok olyan célkitűzést tartalmaz, amelyek az RMDSZ választási programjában is szerepelnek.

Továbbra is szökésben van a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetője, akinek személye már ismert a török hatóságok előtt. Az eddigi információk szerint a Kína északnyugati részén élő ujgur népcsoporthoz tartozik, de kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Előzőleg a török rendőrség őrizetbe vett két külföldi állampolgárt Isztambulban a terrortámadással összefüggésben, de később szabadon engedték egyiküket.

Váratlanul lemondott tisztségéről Nagy-Britannia Európai Uniós nagykövete. Sir Ivan Rogers csaknem egy évvel megbízatásának lejárta előtt jelentette be döntését, de nem indokolta távozásának okát.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×