eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nehéz a Centrál Színházhoz illő rendezőket találni

Nehéz olyan rendezőket találni, akik meg tudnak felelni a Centrál Színház szellemiségének -- mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az intézmény igazgatója.

Folyamatosan próbáltam más rendezőket is a társulathoz, a csapathoz kötni, de rendre azt látom, hogy ott hibáznak a rendezők, hogy milyen darabokat akarnak csinálni – fogalmazott a Centrál Színház igazgatója.

„A nagyszínpadon viszont nem szabad hibáznunk. Mert büszkélkedem mindazzal, amivel büszkélkedem, de két-három rossz döntés vagy két-három bukó előadás a legdurvább dolgokat idézné elő a Centrál Színházban. Nagyon vigyázni kell, hogy ez ne így legyen” - mondta Puskás Tamás.

„Az újabb kísérletek újra és újra azt bizonyították, hogy bár a meghívottjaimat mindig gondosan válogattam ki, mégis az bizonyosodott be, hogy nem tudták azt, amit a Centrál Színház előadásainak kell. Nem tudták az 50-nél magasabb szériát, sok mindent nem tudtak” - véli a színházigazgató.

„Voltak közöttük olyanok, amiket nagyon sokra értékeltem: Novák Eszter Szerelem című előadását igazi remeklésnek tartottam, Bozsik Yvette Kabaréját remeknek tartottam” - tette hozzá.

„Tehát volt igyekezet. Azt gondolom, hogy előbb-utóbb meg kell válaszolnom ezt a kérdést, és kell találnom olyan embert, aki ennek a fajta struktúrának, ideálnak a szolgálatában remeklőnek látok, de ebben a pillanatban ennek még híján vagyok” - közölte a Centrál Színház igazgatója.

Elmondta, hogy amikor például Marc Bellt hívta, hogy a „Ma este megbukunk”-at rendezze Londonból, az jól sikerült.

„Azt én nem is tudnám megcsinálni, sőt, azt gondolom, hogy Magyarországon nincs is olyanfajta rendező, aki ezt meg tudná csinálni” -véli Puskás Tamás, aki hozzátette: ősszel jön ennek a darabnak a folytatása, a Bank Robbery, ami szintén óriási sikerrel fut most Londonban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×