eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Ezért történhetett a robbanás Fűzfőn

Ezért történhetett a robbanás Fűzfőn

Komplex hatósági vizsgálat kezdődött Balatonfűzfőn, azon az ipartelepen, ahol december 30-án tűz keletkezett és robbanás is történt. A cégvezető azt mondta: valószínű, hogy emberi mulasztás áll a háttérben.

Jelenleg is folyik a vizsgálat Balatonfűzfőn, a helyi gyártelep cégénél több hatóság bevonásával, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezdeményezésére - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Helt Ákos elmondta, hogy az úgynevezett iparbiztonsági helyszíni szemlét már közvetlenül a tűz, illetve a robbanás után elvégezték.

"Ez arra irányult, hogy milyen anyagokat és hogyan tároltak, milyen szabálytalanságok történhettek a káreseményt megelőzően" - mondta Helt Ákos.

A balatonfűzfői gyártelep egyik cégénél péntek délután egy veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál körülbelül hetven négyzetméteren keletkezett tűz, majd robbanás történt. A lángokat több mint húsz tűzoltó fékezte meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség -  emlékeztetett a szóvivő. Helt Ákos azt mondta, bár

tudják, hogy mi robbant fel,

erről nem nyilatkoznak a vizsgálatok lezárásáig. 

Kerestük a Fűzfői Ipari Centrum Kft. ügyvezetőjét is. Kukoda Norbert megerősítette a jelenleg is zajló vizsgálat tényét. Hivatkozott az MTI-nek eljuttatott közleményére, amelyben azt közölte, vélhetően emberi mulasztás áll a káreset hátterében. Az ügyvezető hozzátette, a helyszínről egy dolgozót vittek kivizsgálásra kórházba, az anyagi kár nem jelentős, és környezeti károkozás sem történt.

A cég baleset által nem érintett üzemterületein zavartalanul folyik a  gyártási tevékenység. A kft. a cégadatok szerint vízkezeléssel kapcsolatos termékek gyártásával foglalkozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×