eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin

Nyáron indulhat a metrófelújítás - a nap hírei

Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét. Megerősített készenlétet tart az Országos Mentőszolgálat. Január elsejétől Málta az Európai Unió soros elnöke fél éven át. A nap legfontosabb hírei december 31-én.

Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét. A rendfenntartók kiemelt figyelmet fordítanak a tömegrendezvények biztonságára Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az InfoRádióban megismételte, hogy az illetékes hatóságoknak nincs információja Magyarországon készülő terrorcselekményről.

Megerősített készenlétet tart az Országos Mentőszolgálat szilveszterkor, mintegy 1500 mentő lesz szolgálatba. Győrfi Pál, a szakszolgálat szóvivője figyelmet arra, hogy mínusz 5 és mínusz 10 fok között lesz a hőmérséklet éjszaka, ez veszélyt jelent azokra, akik szabadtéren ünnepelnek. Az út- és látási viszonyok is rosszak lesznek a köd miatt, ezért fokozottan kell vigyázni a közlekedésnél.

A főpolgármester azt ígéri, hogy nyáron elkezdődik a 3-as metró felújítása, annak ellenére, hogy áprilisig is elhúzódhat a tender. Tarlós István a Népszavának azt mondta: a jogszabály szerint 90 napig nem pályázhat az, akit valamiért kizártak a versenyből.

Több mint nyolcezer ponttal emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe az idén, ax@inforadio.hu BUX kilenc év után új csúcsot ért el ebben az évben. A mutató novemberben és decemberben újabb rekordokat állított fel, majd december 28-án 32.025 ponton érte el eddigi legmagasabb záróértékét.

A német kancellár szerint az idei a nehéz próbatételek éve volt, de Németország és a németek ereje okot ad a bizakodásra. Angela Merkel újévi köszöntőjében beszélt arról is, hogy a gazdasági sikerek lehetővé teszik a szociális rendszer erősítését és a rászorulók támogatását. Hozzátette, hogy 2017 a németországi parlamenti választás éve is.

Január elsejétől hat hónapon át Málta tölti be az Európai Unió soros elnökségét. Az unióhoz 2004-ben csatlakozott szigetország először látja el a tisztet. Málta elnökként elsősorban a migráció és a biztonság kérdésére kíván összpontosítani.

Dicsérte Vlagyimir Putyin orosz államfőt a Moszkva elleni amerikai szankciókkal kapcsolatos döntése miatt Donald Trump megválasztott amerikai elnök. Washington csütörtökön büntetőintézkedéseket vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát pedig kiutasított az Egyesült Államokból.

Elbúcsúzott munkatársaitól Ban Ki Mun, aki pénteken mandátuma utolsó napját töltötte az ENSZ főtitkáraként. A dél-koreai származású diplomatát a volt portugál miniszterelnök, António Guterres követi a főtitkári tisztségben, ötéves mandátuma vasárnap kezdődik.

Két pokolgépes támadás történt Bagdad egyik belvárosi piacán, 28-an meghaltak, 53-an megsebesültek. Az egyik robbantást állítólag öngyilkos merénylő okozta, a másikat pedig a helyszínen elhelyezett pokolgép. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×