eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Továbbra sem vonzó a tanári pálya a férfiak számára - lapszemle

A Magyar Idők úgy tudja, várhatóan összehasonlítják a Népligetben október 13-án talált női holttestről rögzített DNS-mintákat a soroksári futónőt három éve meggyilkoló két férfi DNS-ével. Bár ötezer fővel nőtt 2012 óta a tanárok száma, a férfiakat továbbra sem vonzza jobban a pedagógusi pálya - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai felhasználásával, a Magyar Nemzet által készített összesítésből. Megérett az idő és a helyzet a közfoglalkoztatási program átalakítására - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak.

Várhatóan összehasonlítják a Népligetben október 13-án talált női holttestről rögzített DNS-mintákat a soroksári futónőt három éve meggyilkoló két férfi DNS-ével, tudta meg a Magyar Idők. Mindkét gyilkosság szexuális indíttatású és rendkívül kegyetlen volt, ezért a DNS-összehasonlítással a nyomozók kizárják vagy éppen megerősítik az azonos tettes/tettesek verzióját.

Bár ötezer fővel nőtt 2012 óta a tanárok száma, a férfiakat továbbra sem vonzza jobban a pedagógusi pálya - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai felhasználásával, a Magyar Nemzet által készített összesítésből. A cikk értelmében az elmúlt 16 évben a pályakezdő pedagógusok között átlagosan mindössze 17,3 százalék volt a férfiak aránya.

Megérett az idő és a helyzet a közfoglalkoztatási program átalakítására - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak. A politikus szerint az átlagosan 250 ezer fős közfoglalkoztatotti létszámból nagyjából 100-150 ezer fő helyezhető el a nyílt munkaerőpiacon.

Tízmilliárd forintért rendel meg vasútipálya-javítási és -karbantartási munkálatokat a MÁV – közli a Magyar Idők. A következő két évben Nyugat- és Kelet-Magyarországon szabályozzák a vágányokat, illetve a felsővezetéket, csiszolják a síneket, átrostálják az ágyazatot.

Hiába a jegybanki tiltás, úgy tűnik, az engedély nélkül működő befektetési szolgáltatók – jellemzően offshore adóparadicsomokban bejegyzett cégek – nem veszik komolyan, és a figyelmeztetést követően is kárt okoznak ügyfeleiknek – közli a Magyar Nemzet egy jegybanki közlemény hátterére hivatkozva. A lap szerint mivel a Magyar Nemzeti Bank nem kíséri figyelemmel a szakmai oldalak online beszélgetéseit, nem értesül idejekorán a gyanús tőzsdei vállalkozások stiklijeiről.

Gazdasági lapszemle

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy elstartoltak az üzletekben a nagy leértékelések és a karácsony utáni készletkisöprési akciók. A kedvezményes termékek közt a tartós fogyasztási cikkek - egyebek közt bútorok, lakberendezési termékek, műszaki portékák -, valamint a ruházat jelennek meg a legnagyobb súllyal. A portál azonban figyelmeztet, hogy az ajánlatok számos buktatót is tartogathatnak.

A recesszióval küzdő Brazília lett fizetőeszköze éves erősödését tekintve az év sztárja, de az oroszok sem panaszkodhattak az olajárak stabilizálódása nyomán a rubel 16 százalékos erősödésének láttán – közli a portfolio. A feltörekvő devizák között azonban a dollár idei erősödése sorra szedte áldozatait. A legnagyobb vesztesek az argentin peso, a török líra és a nigériai naira voltak.

A pénzcentrum arról közöl összeállítást, hogy mibe volt érdemes befektetni a megtakarításokat idén. A hozamkörnyezet további csökkenése miatt ugyanis még az elmúlt néhány évhez képest is rosszabbul jártak, akik bankbetétbe tették a pénzüket, azonban nem mindenki járt rosszul. Bővebben a befektetésekről a portálon olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×