eur:
394.65
usd:
369.66
bux:
65705.12
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ezek a hosszú hétvégék 2017-ben

Ezek a hosszú hétvégék 2017-ben

2016 nem sok pihenést hozott a munkavállalóknak, hiszen sok állami ünnep hétvégére esett, de vége a szűk esztendőnek, a hétvégi karácsonynak és újévnek, hiszen jövőre egy hivatalos ünneppel többnek örülhetünk, és három háromnapos és két négynapos hosszú hétvégére is számíthatunk.

Március 15-e szerdára esik, így a hét közepén egy ünnepnap jár – reméljük, az időjárás is kegyes lesz, és ezt a napot nem kell hólapátolással tölteni, mint 2013-ban.

Négynapos lesz a húsvét, hiszen 2017-ben már Nagypéntek is munkaszüneti nappá válik. Ezzel április 14. és 17. között lesz az év első hosszú hétvégéje, amely, remélhetőleg meghozza a tavaszt is. A gyermekeknek a tavaszi szünet hatnapos lesz, április 13-tól 18-ig tart majd.

Május elseje, a munka ünnepe hétfőre esik, így a húsvéti hosszú hétvégét néhány héttel később újabb pihenés követi, hacsak nem állunk neki a tavaszi nagytakarításnak.

A következő hónap újabb hosszú hétvégét hoz, így kipihenten várhatjuk majd a nyári szabadságokat. Pünkösd vasárnapot és hétfőt június 4-én és 5-én ünnepeljük. A gyerekeknek a nyári szünet június 16-án, pénteken kezdődik majd.

Augusztus 20-a okozhat csak csalódást, mivel 2017-ben vasárnapra esik.

Október 23-a hétfő lesz, így ősszel újabb háromnapos hosszú hétvége vár ránk.

És végül eljön a karácsony, ezúttal azonban még több időnk lesz a sütés-főzésre, fadíszítésre, rokonlátogatásokra és nagy evésekre, hiszen 2017-ben négynapos a lesz az ünnepi időszak, a munkaszüneti napok hétfőre és keddre esnek. 2018 sem akar szégyenben maradni, újév napja hétfőre esik, így pihenővel indulhat az év.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Bár az év első két hónapja jól indult az európai autópiacon, a március belerondított a növekvő szériába, hiszen az évben először regisztráltak csökkenést az EU-ban - derült ki az ACEA legfrissebb autópiaci statisztikáiból. Bár a nagy autópiacok kivétel nélkül visszaestek, Magyarországon az eladások márciusban is jelentősen tudtak bővülni, elsősorban az elektromos autó támogatási programnak köszönhetően, amely megdobta a teljesen elektromos és hibrid járművek értékesítési számait. Eközben EU-s szinten továbbra is azt látjuk, hogy a benzines és a dízeles autókat veszik a leginkább, de egyre inkább törnek előre a hibridek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×