eur:
391.6
usd:
362.16
bux:
65943.73
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
A tízezerből 1800 fát elültettek Budapesten

A tízezerből 1800 fát elültettek Budapesten

Lezárult a Tízezer új fát Budapestre! Program első üteme.

Október végén hirdette meg Tarlós István főpolgármester a Tízezer új fát Budapestre programot. A program első ütemében 1800 fát ültettek el a főváros 20 kerületében.

Egyebek mellett a Városligeti fasorba 180 vadgesztenye csemete került, 75 magas kőris a Hűvösvölgyi utat szegélyezi eztán, 50 juharfa a Hungária körút 10. kerületi szakaszára, 77 gömbakác a Fóti útra és 50 gömbkőris a Kőbányai útra került.

A tízezerből 1800 fát elültettek Budapesten

Nem mindegy, hogy milyen fafajokat választanak – mondta Szabó József a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A vezető úgy fogalmazott: azt a célt tűzte a város vezetése a zászlajára, hogy elsőként a városban található üres fahelyeket pótolják, illetve lecseréljenek olyan idősebb fasorokat, amiket teljes egészében ki lehet váltani. A városi környezetben nagyon ki vannak téve a fák a környezeti hatásoknak, de vannak olyanok, amelyeket kifejezetten a várostűrő-képességük alapján lehet elhelyezni a városi környezetben.

Ha lehetőségünk van rá, akkor várostűrő fafajokkal váltjuk ki azokat a fasorokat, amiket lecserélünk

– mondta Szabó József.

Nem csak elültették a fákat, hanem a program részeként folyamatosan gondozzák is őket.

„Már előre megtervezetten beletettük a következő évi szakmai programunkban az újonnan telepített fák öntözését, tápanyag-utánpótlását, a fa körüli helyek ápolását. Amit elültettünk, azt három éven keresztül folyamatosan nyomon kísérjük és folyamatosan ápoljuk is” - jelentette ki a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Idén befejeződött a faültetés, a három éves program következő üteme március közepén kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2024-ben 2,7 millió tüzérségi lövedék gyártását tervezi – számolt be Vagyim Szkibitszkij vezérőrnagy, az ukrán védelmi hírszerzés helyettes vezetője a Kyiv Independent beszámolója szerint. Ez a mennyiség annak fényében ijesztő lehet Kijevben, hogy az ukránok mekkora mennyiséggel számolhatnak idén. Az orosz erők tovább folytathatják a nyomulásukat Avgyijivka térségében, de a talajviszonyok jelentősen lassíthatják a hadműveleteket. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 28. 13:50
×
×
×
×