eur:
394
usd:
368.9
bux:
65717.55
2024. április 23. kedd Béla

„Nem életveszélyes a 3-as metró, csak gyakran meghibásodik”

Az összes utasforgalomban használt szakaszon megtörtént a sínek cseréje a 3-as metrón - erősítette meg az InfoRádiónak a BKV elnök-vezérigazgatója. Bolla Tibor elmondta, hogy bár a vonal elavult és felújításra szorul, nincsenek veszélyben a 3-as metrón közlekedő utasok.

„Kicseréltük az összes sínt 2012-15 között, mert ezek nagyon rossz állapotban voltak. Ezek voltak a legkritikusabb elemei a 3-as metrónak” - emlékeztetett a BKV elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette: a sín ugyan jó állapotban van, de az egyéb szerkezeti elemeket az idő meghaladta, ildomos lenne elkezdeni a 3-as metró felújítását. A sín hozzá van rögzítve az aljzatbetonhoz csavarokkal. Természetesen a betonaljzatot és a lefogatásokat is időszerű lenne cserélni.

„A kitérők egy részét már felújítottuk. Ezeket akkor szoktuk használni, ha valahol meg kell állítani a forgalmat, és ott el kell téríteni a metrót, esetleg vissza kell fordítani a másik vágányra” - közölte Bolla Tibor.

„Tehát a kitérőket a napi utasforgalomban nem használjuk, de a metrófelújításkor szükség lesz rájuk. Mert szakaszosan lesznek lezárva az állomások, a kitérők segítségével tudjuk ezeken a szakaszokon visszafordítani az utasforgalmat” - mondta a BKV elnök-vezérigazgatója.

Kijelentette: a 3-as metró nem életveszélyes metró, csak az a gondja, hogy negyven éves a technológia. Tehát az üzembiztonsága már nem olyan jó, mint egy újabb metrónak: gyakrabban léphet fel olyan meghibásodás, ami adott esetben részleges leálláshoz vezethet.

„A budapesti közlekedésben az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód a metró, és ebbe beleértem a 3-as metrót is. Semmiféle életveszély nem áll fent, nyugodtan közlekedhetnek rajta az utasok. Sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve a felszínen, esetleg egy autóban, mint a 3-as metrón”

- fogalmazott a BKV elnök-vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×