eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Felfüggesztette a KÖBE kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését a jegybank - a nap hírei

Továbbra is növekedési pályán van a magyar gazdaság - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Magyarország támogatni tudja az Európai Unió versenyképességének javítására tett brit reformjavaslatok egy részét. Felfüggesztette a KÖBE kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését a jegybank.

Továbbra is növekedési pályán van a magyar gazdaság - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal negyedéves GDP-adatra reagálva. Varga Mihály szerint a növekedés majdnem minden gazdasági szektorban látható, tehát ma már nemcsak a járműipar húzza a magyar gazdaságot. A KSH azt közölte, hogy a harmadik negyedévben 2,3 százalékkal nőtt Magyarország bruttó hazai terméke.

Jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot Fitch Ratings. A hitelminősítő korábban azt közölte, hogy a legnagyobb valószínűséggel Magyarország és Portugália lesz a következő két olyan államadós, amely visszakerülhet a befektetési ajánlású kategóriába.

Nem várnak kamatváltozást a Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi ülésén a Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők. A szakemberek szerint a jegybanki alapkamat a jövő év végéig nem változik, majd 2017 végére 2 százalékra nő. A jegybank döntéshozó testülete júliusban csökkentette 15 bázisponttal a jelenleg is érvényes rekord alacsony, 1,35 százalékra az irányadó rátát.

Magyarország támogatni tudja az Európai Unió versenyképességének javítására tett brit reformjavaslatok egy részét - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a brit kollégájával folytatott prágai tárgyalás után osztotta azt az álláspontot, amely szerint fenntarthatatlan, hogy a világ gazdasági teljesítményének 15-16 százalékát adó unióban költik el a szociális, jóléti kiadások 50 százalékát.

Alapot hoztak létre a visegrádi csoport országai a nyugat-balkáni régió országai együttműködésének elősegítésére. Az alap központja Tiranában lesz, és elsőként egy albán diplomata irányítja majd. Az alapító dokumentumot Prágában írták alá a visegrádi országok, illetve a nyugat-balkáni régió külügyi vezetői.

A legfontosabb mutatókban jobb eredményt ért el az OTP a harmadik negyedévben, mint amit az elemzők vártak. A pénzintézet összes bevétele 1 százalékkal, a működési eredménye 6, a konszolidált adózás utáni eredménye pedig 26 százalékkal nőtt. Ugyanakkor az OTP Bankcsoport 3,6 milliárd forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el a harmadik negyedévben.

Tovább erősíti a kelet-közép-európai pozícióját a Mol és az olajipar mellett más fejlesztési lehetőségeket is keres- mondta a cégcsoport elnök vezérigazgatója. Hernádi Zsolt azt mondta: a kiskereskedelmi tevékenység régiós bővülésén túl a Mol stratégiájának már most szerves része az értéklánc-bővítés, ide tartozik például a nemrég átadott 35 milliárd forintos butadién- és az épülő műgumigyár, és az egyes üzletágak hatékonyságának javítása.

A többi között ingyenes wifi kiépítését és 18 százalékos áfát javasol a kormánynak az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás az InternetKon záró szakmai konferenciáján elmondta: az előterjesztések között átfogó digitális köznevelési stratégia megalkotása is szerepel.

Felfüggesztette a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését az MNB. Binder István, a jegybank felügyeleti szóvivője az Inforádióban azt mondta: a biztosító nem fogadhat be új szerződéseket, de a meglévőket rendben teljesíti.

Nem jelentett be csoportos létszámleépítést a BKV, a szakszervezetekkel közösen próbálják elkerülni, hogy dolgozókat küldjenek el. A végleges döntést várhatóan a jövő héten hozzák meg. A közlekedési társaság azután közölte ezt, hogy a Nol.hu hírportál csütörtökön arról írt, hogy több mint száz embert küldenek el a BKV-tól a jövő év elején, a többségük karbantartó.

Szent Márton-díjat kapott Jankovics Marcell. Az elismerést a Pannonhalmi Főapátságban vehette át a Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikus, író, egykori pannonhalmi diák. Várszegi Asztrik főapát méltatásában úgy fogalmazott: Jankovics Marcell alkotó tevékenységével nemcsak Magyarországot, hanem az embert, az emberiséget éri el és tesz vele jót.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×