eur:
393.99
usd:
369.25
bux:
65831.87
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Balog Zoltán: Minden fiatal, aki énekel, a mindennapos éneklés nagykövete

Minden gyerek és fiatal, aki énekel, a mindennapos éneklés nagykövete - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap a Zeneakadémián rendezett, Gyermekek a gyermekekért című Bartók-emlékkoncerten.

A kormány célja, hogy a mindennapos éneklés, a közös éneklés örömöt jelentsen. Ma Magyarországon a Kórusszövetség 4250 éneklő közösséget tart számon, az oktatási intézményekben ezen felül 1762 kórust számlálnak. Ez összesen 6012 olyan közösség, ahol énekelnek, ahol szeretnek együtt énekelni. Mindenki, aki kórusban énekel, nagykövet, az éneklés nagykövete - hangsúlyozta köszöntőjében a miniszter.

Balog Zoltán szerint "két dolgot ünneplünk ma, a Bartók Összkiadást, amely a mai magyar kortárs zenetudomány egyik legnagyobb vállalkozása, és ünnepeljük azokat, akik ezt az összkiadást megszólaltatják zenével, énekkel".

Fontos igazság, hogy ha jól ismerjük a saját kultúránkat, akkor hamar megtaláljuk az utat mások kultúrájához. A zenénél semmi sem bizonyítja jobban, hogy Közép-Európában van közös életünk és van belőle fakadó közös kultúránk. Bartók Béla többek között ezt ismerte fel - hangsúlyozta a kultúráért is felelős tárca vezetője a Zeneakadémián, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége által, szlovák és magyar zeneiskolások, táncosok részvételével rendezett koncerten.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×