eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lemond parlamenti mandátumáról, médiakurátorként folytatja Mandur László

Lemondott a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumában betöltött tagságáról az MSZP által delegált Kránitz László. A szocialisták Mandur László országgyűlési képviselőt küldik a helyére, akinek ezért vissza kell adnia parlamenti mandátumát.

Erről Mesterházy Attila MSZP-elnök számolt be csütörtökön újságíróknak.

Kránitz László összeférhetetlenség miatt mondott le a közszolgálati média működését felügyelő testületben betöltött tagságáról, miután a szocialisták jelöltjeként indul a 2014-es parlamenti választáson. Az MSZP-frakció csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy helyére Mandur Lászlót delegálja a testületbe.

Mandur László korábban az Országgyűlés alelnöke volt, most a kulturális és sajtóbizottság tagja, médiaügyekkel foglalkozik. A politikusnak új megbízatása miatt le kell mondania országos listán szerzett parlamenti mandátumáról.

Mesterházy Attila az MTI kérdésére elmondta, hogy az MSZP választmánya november végi ülésén nevezi meg, hogy ki váltja Mandur Lászlót az Országgyűlésben.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×