eur:
389.4
usd:
363.79
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Javaslatokat küld a kormánynak a Rektori Konferencia - lapszemle

A Magyar Nemzet úgy tudja, javaslatcsomagot juttat el a kormánynak a napokban a Magyar Rektori Konferencia, míg a Népszabadság arról ír, mennyit kell Gyurcsány Ferencnek és párttársainak fizetni a Kossuth tér használatáért.

A Népszabadság információi szerint 132 ezer forintot kellett fizetnie Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek, a Demokratikus Koalíció elnökének és párttársainak a Kossuth tér általuk használt területéért az éhségsztrájkkal összefüggésben. A párt ugyanis 64 négyzetméteres területre kért és kapott területfoglalási engedélyt, amelyre a használati díj 104 ezer forint plusz áfa.

Ötpontos, konkrét törvénymódosításokat is tartalmazó javaslatcsomagot juttat el a kormánynak a napokban a Magyar Rektori Konferencia - írja a Magyar Nemzet. A diákhitel kiterjesztéséről és az ösztöndíjrendszer könnyítéséről készített összeállítás lényege, hogy piaci szereplők is vállalhassák át a Diákhitel2 visszafizetését, s azt ne csak az új belépők, hanem a felsőbb évesek is felvehessék.

Akár 20 millió köbméterrel is nőhetett alig egy év alatt Szantorini, mivel egy magmabuborék nő a görög sziget alatt - közli az Index a Nature Geoscience-re hivatkozva. Bár a sziget ezáltal a műholdfelvételek szerint is 8-14 centimétert emelkedett, mindez nem jelenti azt, hogy feltétlenül a tűzhányó kitörésére kell számítani, az utóbbi hónapokban ugyanis a szeizmikus aktivitás alábbhagyott.

Több milliárd forintos autóipari beruházásra készül a Freudenberg-csoport Nyíregyházán - értesült a Napi Gazdaság. Az üzem várhatóan a magyarországi és a környékbeli országok autógyárainak szállít majd autóipari szöveteket; a német cég központjában azonban nem reagáltak a gazdasági napilap megkeresésére, és a nyíregyházi polgármesteri hivatalban sem hoztak nyilvánosságra részleteket.

A Portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy a világ legnagyobb jegybankjainak megegyezése szerint vizsgálat indul a londoni bankközi kamatláb esetleges manipulációja miatt, a beavatkozás gyanúja ugyanis megrengette a piac bizalmát.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy bár a bankkártya-biztonság látványos fejlődésnek indult az elmúlt években, ma már sokszor a felhasználók számítógépeiről lopnak adatokat a bűnözők. A portál szerint vannak olyan vírusok és trójai kártevők is, amelyek elfogják az SMS-üzenetekben érkező banki tranzakciós azonosítókat, és ezeket felhasználva hamis egyenleget mutatnak a bankszámla-tulajdonosok felé.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×