eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Viharos szélre kell számítani

Továbbra is változékony, szeles időre kell számítani - mondta Reisz András meteorológus. Hozzátette: jövő hét közepén újabb hidegfront éri el a Kárpát-medencét.

Újabb hidegfront érkezik, ami szombaton is viharos szelet okoz - közölte az InfoRádióval Reisz András. A meteorológus kiemelte: a legerősebb széllökések az óránkénti 80-90 kilométeres sebességet is elérhetik.

Szombat estig általában gyengén felhős ég várható több órás napsütéssel, ugyanakkor északkeleten éjszaka és szombaton erősebben megnövekedhet a felhőzet, ott néhol zápor is kialakul, míg másutt csapadék nem lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15, 20 Celsius-fok között valószínű. A meteorológus azt tanácsolja: aki kimozdul, ne hagyja otthon a széldzsekit.

Vasárnap és hétfőn nagyrészt napos időre van kilátás, legfeljebb északkeleten lehet zápor, majd kedden, szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső. Gyakran lesz erős az északnyugati szél, főként az időszak elején és végén viharos széllökésekre is számítani kell. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 40 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 0, 6, majd többnyire 4, 9 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak első részében 12, 18, majd 16, 22, szerdától egy hidegfront miatt 9, 14 Celsius-fok között várható.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×