eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyarországon az elnökök

Magyarország minden területen hosszú távú együttműködésre törekszik Németországgal - mondta a miniszterelnök, aki megbeszélést folytatott Christian Wulff német köztársasági elnökkel.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének közleménye szerint a találkozón Orbán Viktor és a német köztársasági elnök is méltatta a két ország szoros együttműködését az Európa előtt álló kihívások kezelésében. Christian Wulff a nyolc tagból álló, úgynevezett Arraiolos-csoport tanácskozására érkezett Budapestre.

A csoportot Ausztria, Finnország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Németország, Olaszország és Portugália elnökei alkotják, de Schmitt Pál köztársasági elnök kezdeményezésére ez alkalommal meghívták Szlovénia államfőjét is. Pénteken és szombaton a közjogi méltóságok az uniós gazdasági együttműködésről, a kulturális sokszínűségről, továbbá az unió versenyképességet és foglakoztatást ösztönző stratégiájáról tanácskoznak.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×