eur:
388.67
usd:
361.15
bux:
68653.14
2024. május 7. kedd Gizella

Nyáron is várja az adományokat a MikulásGyár

Idén már nem csak karácsony előtt, hanem nyáron is dolgozni fog a MikulásGyár: az ország legnagyobb karitatív szervezetének munkatársai először a várpalotai Pannónia Fesztiválon, június 9-e és 13-a között gyűjtik majd az adományokat.

A szervezők elsősorban tartós élelmiszert és ruhaneműt várnak azok számára, akiket a tavalyi nagy árvizekhez hasonló katasztrófák fenyegetnek. A MikulásGyár azokra az előrejelzésekre hivatkozva kezdi el a nyári munkát, amelyek szerint az elmúlt hónapok csapadékos időjárása azt jelentheti, hogy ismét árvízre és belvízre kell számítani.

A szervezet emellett a budapesti Wesley János Óvodának is gyűjt, ahová egy, az interneten terjedő levél szerint hajléktalan gyerekek is járnak. A kicsik mindennap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre. Az intézményben tartós élelmiszereknek és játékoknak is örülnének. Ilyen felajánlásokat is vár a várpalotai fesztiválon működő MikulásGyár.

Az önkéntesség éve jó alkalom arra, hogy ne csak télen működjön a Mikulásgyár: adománygyűjtésre azért van nyáron is szükség, mert szociológiai vizsgálatok szerint Magyarországon a népesség 12-13 százaléka, és a gyermekek mintegy ötöde számít szegénynek. A felmérések szerint 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és 380 ezerre tehető az alultáplált, elégtelenül étkező gyermekek száma - olvasható a szervezet közleményében.

A MikulásGyár 2010 telén hatodik alkalommal rendezett gyűjtést a rászorulóknak, és a Vöröskereszt és a Magyar Posta segítségével 161 ezer ember - jobbára gyermek - ünnepét tette szebbé. A beérkezett adományok értéke meghaladta a félmilliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×