INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mennyit fizetnek majd a gázért a volt Emfesz-ügyfelek?

Infostart / InfoRádió
Sem a Főgáz, sem a Tigáz képviselője nem tudja még, milyen árat ajánl majd cége az Emfesz Kft.-től szerzett fogyasztóinak, pedig rövidesen lejár a kilencven napos végső menedékes időszak, április 12-től nem érvényesek az arra szóló kedvezményes ajánlatok.

Nincs teendőjük azoknak a fogyasztóknak, akik az Emfesz gázkereskedési engedélyének felfüggesztése után a Tigázhoz vagy a Főgázhoz kerültek. A két cég képviselői az InfoRádiónak elmondták: az új ügyfelek akkor is folyamatosan, az egyetemes szolgáltatási feltételek mellett kapják majd a gázt, ha nem küldik vissza a márciusban kézhez kapott szerződéstervezetet.

A fogyasztók persze választhatnak másik szolgáltatót, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója, Koncz László szerint azonban nem élnek majd sokan ezzel a lehetőséggel, mert nem akarnak az ügyintézéssel foglalkozni, ha a gázellátásban nincs fennakadás.

A Tigáz Zrt. ügyfélszolgálati vezetője közölte: az Emfesztől hozzájuk került ügyfelek a kilencven napos végső menedékes időszak lejárta, április 12-e után nem kapnak külön értesítést, márciusi tájékoztató levelük ugyanis minden szükséges információt tartalmazott.

Postás Péter arról is beszélt, hogy az áprilisi dátum egyúttal elszámolási határnap is, azok a fogyasztók pedig, akik az előtt, vagy az azt követő napokban nem diktálják be a mérőállást, becsült értékű számlát kapnak majd.

Azt a Tigáz és a Főgáz képviselője is elmondta, hogy egyelőre nem tudják, mennyibe kerül majd egy köbméter gáz az új fogyasztóknak április 12-e után. Postás Péter szerint azért, mert egyelőre nem ismerik az erről szóló miniszteri rendelet tartalmát.

Ezzel kapcsolatban Koncz László kijelentette: annyi biztos, hogy a legmagasabb ár nem haladhatja meg az adott területen érvényes egyetemes szolgáltatási árat.

Hanganyag: Panulin IldikóA címlapról ajánljuk