eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Így kerülhető el a frontális ütközés

Egyre több baleset történik amiatt, mert a gépkocsivezetők forgalommal szemben hajtanak fel az autópályára. Annak jártunk utána, hogy mit kell tenni ilyen esetben, illetve hogyan lehet az ilyen baleseteket kivédeni. Kőrös András vezetéstechnikai instruktor szerint nem jó megoldás, ha a rossz oldalon lévő autós azonnal megáll a hiba észlelése után.

A jobbra tartási kötelezettség miatt a gyors sávba kerül az a vezető az autópályán, aki véletlenül a forgalommal szemben hajtott fel, mert azt tekinti saját sávjának. Ekkor van esély arra, hogy ne frontálisan ütközzenek az autók - mondta az InfoRádió által megkérdezett vezetéstechnikai instruktor.

Kőrös András kiemelte: minden létező eszközzel, fény- és hangjelzéssel figyelmeztetni kell a rossz sávban lévő autóst, hogy észrevegye, valami nem stimmel. Az ugyanakkor nem jó megoldás, ha rádöbben a hibára, és azonnal megáll, ehelyett a leálló sávot kell megtalálnia minél hamarabb és a legbiztonságosabb körülmények között - tette hozzá.

A szabályosan közlekedőnek az észleléstől közel száz méter kell arra, hogy felismerje, mivel is áll szemben - vélekedett a szakértő.

Mindent meg kell tenni, hogy elkerüljék a karambolt. Alapvető feladat a mögöttes forgalom figyelmeztetése is, ehhez a féklámpa mellett a vészvillogót is érdemes bekapcsolni - emelte ki a vezetéstechnikai instruktor.

2003 óta kilenc baleset történt az autópályákon amiatt, mert forgalommal szemben közlekedett egy autós. Tavaly négy ilyen baleset volt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×