eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Zárolták a belvízi védekezésre szánt keretet

A 250 milliárdos zárolás miatt már alig költ a kormány belvíz elleni védekezésre, megelőzésre. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár az InfoRádiónak elmondta: a rendelkezésre álló pénz nagyjából felét költötték el eddig. A politikus abban bízik, hogy az elvégzett munka eredménye a továbbiakban is megmutatkozik majd.

Az ár- és belvízi védekezésre szánt 4,6 milliárd forintból közel kétmilliárdot költött el eddig az állam, az elvégzett munkálatok nyomán 440 ezer hektárról kétszázezerre csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága - mondta az InfoRádiónak a környezetvédelmi államtitkár.

Illés Zoltán közölte: a 250 milliárdos zárolás miatt jelenleg csak a legszükségesebb munkákat végzik el, a tárca a költségek csökkentésével igyekszik tartalékolni a megmaradt összeget. Abban bíznak, hogy a csatornák kikotrása és az árkok kiásása, rendbe tétele után a belvíz a csapadékosabb időszakban is le tud majd vonulni a földekről - tette hozzá.

A környezetvédelmi államtitkár beszélt arról is, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arra utasította, kezdjen megbeszéléseket Naszvadi György államháztartásért felelős államtitkárral arról, hogy a tavaly a tárcának a vízügyi feladatokra megítélt 3,2 milliárd forint hozzájuk kerüljön.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×