eur:
401.27
usd:
367.03
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Orbán európainak tartja a hazai médiatörvényt

Európai az új médiarendszerről szóló szabályozás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben újságíróknak nyilatkozva.

A kormányfő kijelentette, hogy alaposan tanulmányozta a szabályozást, és mint mondta, annak nincs egy főbb paragrafusa sem, amely ne szerepelne más európai szabályozásokban.

Magyarországon jelenleg egy új alkotmány létrehozása folyik. Szükség van új és "stabil" alkotmányra, és az új médiaszabályozás ennek a részét képezi - mondta.

Az új médiarendszer hatékonyabb, autonómabb és szabadabb lesz, mint az elmúlt években volt, amely két pártnak az 1990-es évek elején született alkuján alapult - fejtette ki a kormányfő.

A miniszterelnök bécsi tárgyalásai előtt külföldi újságíróknak arról is beszélt, hogy Európa borúlátóbb a bővítést illetően, mint lennie kellene. Orbán Viktor hozzátette: a pesszimizmus érthető a gazdasági válság fényében, de ha az EU elveszíti akaratát és "étvágyát" a további bővítés iránt, annak a gazdaságra is hátrányos következménye lesz.

Horvátországot a lehető leghamarabb fel kell venni az EU-ba - mondta. Felidézte, hogy a 2011. első félévében sorra kerülő magyar elnökségi programban többek között szerepel a horvát csatlakozási tárgyalások lezárása is.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Meredeken emelkedik az olaj ára

Meredeken emelkedik az olaj ára

Ázsiában nagy emelkedést láthattunk a kínai és hongkongi piacokon is, ezt követően Európában kivártak a befektetők a délutáni amerikai munkaerőpiaci és inflációs adatok előtt. A vártnál magasabb inflációs adat délután Európában és az USA-ban is negatív piaci reakciót váltott ki, mivel azt a narratívát erősítette, hogy a kamatcsökkentési ciklus lassabb lehet a korábban vártnál. Ma viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is érkezett fontos inflációs adat: az egy évre visszatekintő áremelkedés 3 százalékos volt, vagyis három és fél év után elérte a jegybanki célt. Csütörtökön a nyugat-európai részvénypiacok mérsékelten estek, a magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt, és mérsékelten emelkedett. Az olajár meredeken emelkedett, a befektetők az izraeli-iráni konfliktus és a Milton hurrikán lehetséges hatásait árazzák.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×