eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Győri Enikő: Még nem lehet véglegesíteni a magyar prioritásokat

Állandó mozgásban van az Európai Unió, ezért nem lehet még véglegesíteni a magyar prioritásokat - mondta Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta: az önkéntesség kiemelt szerepet kap a magyar félév idején.

 December 22-ére készül egy harmadik, a remények szerint végső változat a magyar soros elnökség programjáról - mondta Győri Enikő uniós ügyekért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta: Magyarország számára az önkéntesség és a soros elnökség két egybekapcsolódó fogalom. Kiemelte: új fejezetet szeretnének nyitni a kormány és a civil szervezetek közti kapcsolatban az átláthatóság és a partnerség jegyében.

Január 8-án lesz az Európai Önkéntesség Évének megnyitója Magyarországon, áprilisban tartanak egy konferenciát a témáról, júniusban pedig szeretnék megszervezni az Önkéntesek Hete elnevezésű programsorozatot - tájékoztatott Győri Enikő.

Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány Civil Akadémiájának a vezetője elmondta: az áprilisi konferencián kiemelt téma lesz a Nyugat-Balkán csatlakozása az önkéntesek szemszögéből; a civil részvétel fontossága a döntéshozatali folyamatokban, valamint az oktatás, ifjúságügy és élethosszig tartó tanulás kérdése.

Győri Enikő az anyagi forrásokról szólva elmondta: az önkéntesség évét az Európai Bizottság 180 ezer euróval támogatja. A Külügyminisztérium januárban 130 millió forint értékben ír ki pályázatot, a Nemzeti Civil Alapprogramból 290 millió forint nyerhető el. Ezen túl a magyar kormány 22 millió forinttal támogatja az áprilisi konferenciát, és 70 milliót szán az önkéntesség hetére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×