eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Népszavazást kezdeményez az MSZP a magánnyugdíjpénztárak ügyében

Népszavazással akarja megakadályozni az MSZP, hogy az állam elvonja a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket.

Népszavazást kezdeményez az MSZP a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami elvonása miatt - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnöke. Mesterházy Attila közölte: három kérdést nyújtottak be az Országos Választási Bizottsághoz.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket az állam semmilyen módon, még átmenetileg sem vonhatja el?" - ezt a kérdést Harangozó Tamás, az MSZP Országos Elnökségének tagja terjesztette be.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy magán-nyugdíjpénztári tagdíjat a törvény nem módosíthatja - még időlegesen sem - nyugdíjjárulékra?" Ez a kérdés Kunhalmi Ágnestől, a szocialisták országos elnökségének tagjától származik.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az egyének magán-nyugdíjpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?" Az MSZP alelnöke, Szabadkai Tamás nevéhez fűződik ez a kérdés.

Mesterházy Attila pártelnök szerint a Fidesz-kormány példátlan és jogsértő módon lenyúlja a fiatal munkavállalók 14 havi nyugdíjbefizetését. Az MSZP ezt akarja megakadályozni, és azért népszavazással, mert a kormány kétharmados parlamenti többsége miatt erre csak az Országgyűlésen kívül van esély.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×